Haberler

İhd Yoluna Yeniden Yazar'la Devam Etme Kararı Aldı

Güncelleme:

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu'nda tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Atilla Yazar güven tazeledi.

İHD Şanlıurfa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan yeni başkan Atilla Yazar, "Kobani olaylarında 152 kişinin katledilmesiyle ilgili bizim şubemizin girişimiyle Diyarbakır bölgemiz, İHD Genel Merkezimiz, Akdeniz İnsan Hakları Ağı ve Avrupa İnsan Haklarından gözlemci heyetle birlikte Kobani'ye gidip gerekli incelemeleri yapıp oradaki raporlandırmamız sonucunda İHD bu katliamı gerçekleştiren ve izin veren için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunduk" diye konuştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu'nu Cumartesi günü gerçekleştirdi. Ziraat Mühendisleri Odası Muhsin Melik toplantı salonunda gerçekleştirilen kurula İHD yöneticilerinin yanı sıra, HDP İl Eş Başkanları Ayşe Sürücü, Mehmet Dündar, KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Keklik, DBP yöneticileri katıldı. Ziraat Mühendisleri odasında yapılan kurulun divan üyeliklerine ise Abdülselam İnceören, Hazal Kaçar ve Murat Oruç seçildi.

YAZAR GÜVEN TAZELEDİ
Ziraat Mühendisleri Odası Muhsin Melik toplantı salonunda gerçekleştirilen ve tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Atilla Yazar güven tazeledi. Divan başkanlığına sunulan önergede başka liste olmayınca seçime tek liste halinde gidildi. Tek liste olması sebebi ile seçime gitmek yerine oylamaya gidildi. Yapılan oylamada yeterli oy alınınca Atilla yazar yeniden eşbaşkanlığa seçildi.

YAZARIN YARDIMCILIKLARINI İSE…
Konuşmanın ardından tek liste ile seçime giden İHD'de mevcut başkan Atilla Yazar'ın yönetim kurulu Nahide Polat Aslan, Gökhan Dayık, Mikail Yavuz, Eylem Savar, Mustafa Vefa, Ahmet Ceylan'dan oluşurken denetleme kurulu ise Kadri Konak, Hasret Bulut Doğan ve Hasan Kılıç'tan oluştu.
Divan Başkanlığı'nı Abdülselam İnceören'in yaptığı genel kurulda konuşan başkan Atilla Yazar, "Cizre'de, Şırnak'ta, Silopi'de, Sur'da, Nusaybin'de yaşanan olaylar neticesinde İnsan Hakları Derneği'nin görevi raporlandırmak, izlemek ve bu raporları halka ve uluslar arası alan sunmaktır. Derneğimiz bu görevi yaptığı için bugün yine hedef haline getirilmeye çalışılmaktadır. Daha sonra Temmuz'da Kobani'ye DEAŞ çetelerinin saldırısı başladı. DEAŞ çetelerinin Kobani'ye saldırısı süresince derneğimiz olsun, genel merkezdeki yöneticilerimiz olsun ve özellikle Diyarbakır bölgemizle birlikte sürekli Kobani sınırında incelemeler yaptık, raporlamalarımızı yaptık ve bunu uluslar arası alana sunduk. Kobani olaylarında 152 kişinin katledilmesiyle ilgili bizim şubemizin girişimiyle Diyarbakır bölgemiz, İHD Genel Merkezimiz, Akdeniz İnsan Hakları Ağı ve Avrupa İnsan Haklarından gözlemci heyetle birlikte Kobani'ye gidip gerekli incelemeleri yapıp oradaki raporlandırmamız sonucunda İHD bu katliamı gerçekleştiren ve izin veren için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunduk" dedi. (KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title