Haberler

İHD: Kayıplar İçin Hükümet Adım Atmadı

Güncelleme:

İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Devran Yıldız, kayıpların bulunması konusunda hükümetin ciddi bir adım atmadığını belirtti.

"Failler yargılansın"

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları ''Kayıplar bulunsun, failler yargılansın'' sloganıyla 345. haftada adalet arayışını sürdürdü.

Batman merkez Gülistan Caddesi'nde yapılan eylemde söz alan avukat Devran Yıldız, kayıplar ve faili meçhuller sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek, iktidarların değil halkların kalıcı olduğunu dile getirdi.

Cizre'de ciddi manada insan haklarının çiğnendiğini, insanların zulme maruz kaldığını iddia eden Yıldız, "Cizre'de korkunç olaylar oldu ve insanlar mağdur edildi" dedi. Halkın taleplerini göz ardı eden hiçbir hükümetin meşru olmadığını vurgulayan Yıldız, "İşte biz insan hakları savunucuları ve kayıp yakınları bu sebepledir ki, yıllardır alanlara çıkıp canlarımızın akıbetini soruyoruz. Failleri yargılayın diyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki geçmişin karanlığında bırakılan her cinayet ve her katliam geleceğimizi de karartacaktır. Nitekim yaşanan cinayetlerin ortaya koyduğu gerçekte budur. Yani biz geçmişimizle yüzleşmeden yeni bir gelecek inşa edemeyiz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Cizre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title