Haberler

İhd, Çocuk Şiddetini Çocuklarla Protesto Etti

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi, çocuklara yapılan şiddet ve ölümlere dikkat çeken bir açıklama yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi, çocuklara yapılan şiddet ve ölümlere dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Aralarında 5-15 yaş arası çocukların da bulunduğu bir grup, İHD Siirt Şubesi öncülüğünde, Güres Caddesi Kızılay binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan İHD Şube yöneticisi Zana Aksu, Türkiye'de 22 yılda 569 çocuğun katledildiğini, bunun da yılda ortalama 26 çocuğa tekabül ettiğini söyledi. Aksu, "22 yılda 569 çocuk katledildi. Yani yılda ortalama olarak 26 küçücük, tertemiz canımız ciğerimiz olan çocuklarımız öldürülüyor. Kimisi mayınla kimisi kör kurşunla ölüyor. Bellek önemli. Unutmamak gerek. Dünya çocukları bugünü çeşitli etkinliklerle kutlarken, Türkiye'de yaşayan çocukların büyük bir kısmı ya ekonomik sıkıntılardan dolayı çalışıyor ya da yaşlarından büyük aldıkları cezaların bitmesini bekliyor ya da tecavüze uğruyorlar ya da öldürülüyorlar. Yetim, kimsesiz bırakılan o çocukların bir kısmı çıplak ve büyük bölümü aç, susuz ve yalınayak kaçarak ve yollarda saklanarak yaşam bulacakları bir sığınak aramışlardır. Bu nedenle sevgili çocuklar sadece 'Dünya Çocuk Günü'nüz kutlu olsun' demekle yetinmek istemiyoruz. Sizlerin haklarınızdan tümüyle yararlanabileceğiniz bir geleceği yaratmak için mücadele ettiğimizi bilmenizi istiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup, öldürüldüğü iddia edilen çocukların fotoğraflarını yerde sergileyerek bir dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızılay Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title