Haberler

İHD Batman Şube Başkanı: 617 Çocuk Katledildi

Güncelleme:

İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağadır, 2015'in 11 ayında 3 bin 861 çocuk hakkı ihlali yaşandığını ve 617 çocuğun katledildiğini belirtti.

İHD: 617 çocuk yaşamını yitirdi

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" talebiyle her hafta düzenledikleri eylem 354. haftasında devam etti.

Burada bir açıklama yapan İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağadır, 2015'in 11 ayında 3 bin 861 çocuk hakkı ihlali yaşandığını ve 617 çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

Batman Merkez Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen eylemde, kaybedilenlerin fotoğrafları taşınırken eyleme, DBP yöneticileri ve STK'lar da destek verdi.

İHD Şube Başkanı Mehmet Bağadır, sokağa çıkma yasaklarıyla ortaya çıkan hak ihlallerine dikkat çekerek, "Cizre, Silopi, Yüksekova, Silvan ve son olarak sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin, Lice ve Hani yerleşim merkezinde yaşayan halkı, günlerce, insan onuruna aykırı muameleye tabi tutuldu" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaylara tepki gösteren Bağadır, akabinde çocuk hak ihlalleri ile ilgili hazırlanan raporu okudu.

İHD'nin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Türkiye'deki çocukların durumuna ilişkin hazırladıkları raporla ilgili bilgiler veren Mehmet Bağadır, "Rapora göre 2015'in 11 ayında 3 bin 861 çocuk hakkı ihlali yaşandı, 617 çocuk yaşamını yitirdi, 172 çocuk işkence ve kötü muameleye maruz kaldı" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title