Haberler

İha'ya Çgc'den 'Özel' Ödül

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen; 'Basın Yarışması' kapsamında İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Soner Kan, 'ÇGC Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen; 'Basın Yarışması' kapsamında İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Soner Kan, 'ÇGC Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Seyhan Oteli'nde düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen geceye katılanlar arasında; Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, CHP Adana milletvekilleri Turgay Develi ve Ümit Özgümüş, Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Akkaya ile birlikte Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gece bir süre önce hayatını kaybeden TGS Adana Şube eski Başkanı merhum Mustafa Gümüşdamla'yı anlatan slayt gösterisi ile başladı. Etkinlik boyunca salonda Gümüşdamla'nın portresi ve üzerinde yer alan; 'Seni Unutmayacağız' yazısı dikkat çekti.

"BASIN DEMOKRASİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, böylesine güzel ve anlamlı bir gecede bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, basının toplumsal hayatta olduğu gibi Türkiye'nin gelişmesi, kalkınmasında olduğu gibi demokrasinin gelişmesi açısından da önemli olduğunu kaydetti. Vali Coş, "Bu noktada gazetecilerin ortaya koyacağı çaba ve çalışmalar önemli. Her meslekte olduğu gibi basın sektörü de bizim baş tacımız olan bir sektör. Vatandaşımızın hizmet eden, onların hak ve hukukunu, demokrasiyi savunan, görevini en iyi şekilde yapan, bunun için her türlü çaba ve gayreti gösteren gazetecileri sevgi ve saygıyla anıyorum. Ebediyete intikal eden gazetecilerimizi de rahmetle anıyoruz. Çalışan gazetecilerimizin bu mesleği en iyi şekilde yapabilmek için gece-gündüz demeden, yağmur çamur demeden görevlerini en iyi şekilde ifade etmeye çalışan gazeteci arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

"GAZETECİLİĞİN DAHA İYİ BİR NOKTAYA TAŞINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Konuşmasına Hatay'da şehit düşen şehitleri anarak, konuşmasına başlayan ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, hain saldırı nedeniyle daha önceden organize edilen eğlence programını iptal ettiklerini açıkladı. ÇGC olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmada ödül almaya hak kazanan gazetecileri kutlayan Esendemir, "Son yıllarda her ortamda gazetecilik mesleğinin daha iyi bir noktaya taşınabilmesi adına mücadele ediyoruz. Basın sektöründe yaşanan sorunların çözümü noktasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerde bulunduk, bu noktada hükümet nezdinde yürütülen ve başta 'yıpranma hakkı' olmak üzere birçok konuda atılan adımları olumlu buluyoruz" dedi. Esendemir, 'ÇGC 2011 Basın Yarışması'na katkı ve destekte bulunanlara teşekkür ederek, konuşmasını sonlandırdı.

"GAZETECİLERİN YAŞAM STANDARDININ YÜKSELMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ise, basının toplumsal hayattaki önemine dikkat çekerek, 'ÇGC 2011 Basın Yarışması'nda ödül alan isimleri kutladı ve Mustafa Gümüşdamla'yı rahmetle andı. Aynı zamanda da bir dönem basın sektöründe yer alan CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, böylesi bir gecede gazeteci meslektaşları ile bir arada olmaktan büyük bir onur duyduğunu dile getirdi. Develi, "Bugün Mustafa Gümüşdamlasız bir gece yaşıyoruz. Kendisini millet ve rahmetle anıyoruz. Aranızdan çıkmış bir meslektaşınız olarak; gazetecilerim yaşam standartlarının yükseltilmesi ve mesleğin daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına Ankara'da büyük bir çaba ve gayret içerisindeyim. Bu çalışmalarımızın sonuç vermesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

SONER KAN DA ÖDÜL ALAN İSİMLER ARASINDA

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İHA Adana Bölge Müdürü Soner Kan, 'ÇGC Özel Ödülü'ne layık görüldü. Gecede ödül alanların isimleri ve kategorileri ise şöyle; "Ahmet Akgül (Haber), Mehmet Şahin (Fotoğraf), Aykut Ünlüpınar (Araştırma-İnceleme), İnci Gül (Röportaj), Murat Yıldız (Güncel Yazı), Bülent Vezi (Spor Sayfa Düzeni), Başak Akbulut (Tv Haberi-Tv Röportaj), Cuma Yavuz (Tv Araştırma-İnceleme), Ali Demirkıran (Tv Kurgu-Montaj), Kadir Puslu (Tv Programı), Murat Yonat (Tv Programı), Ayşegül Akkuş (Tv Programı), Eser Pazarbaşı (Tv Görüntü), Sema Erdoğan (Radyo Haberi), Ufuk Tekin (ÇGC Çoban Yurtçu Özel Ödülü), Murat Kibritoğlu (Sabancı Özel Ödülü), Figen Ekiz (Mustafa Gümüşdamla Özel Ödülü), Volkan Kaşık (ÇGÇ Ali Hoşfikirer Özel Ödülü), Abdullah Özyurt (ÇGC Özel Ödülü), Tevfik Dinçkamış (ÇGC Özel Ödülü), Sabit Özkeser (ÇGC Özel Ödülü), Yusuf Baştuğ (ÇGC Özel Ödülü), Ahmet Kırmızıdal (ÇGC Özel Ödülü) ve Vural Köse (ÇGC Özel Ödülü)." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Turgay Develi Çukurova Yerel Haberler

title