Haberler

İğneada'ya Nükleer Santral Planı

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, İğneada'ya yapılması planlanan nükleer santrali istemediklerini bildirdi.

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, İğneada'ya yapılması planlanan nükleer santrali istemediklerini bildirdi.

Meriç, Kent Konseyi binasında düzenlediği basın toplantısında, nükleer santral ile bölgede ki tüm güzelliklerin yok olacağını ileri sürdü.

İğneada bölgesinin saklı bir cennet olduğunu ifade eden Meriç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Önce bölgemizin, toplam olarak ise ülkemizin sahip olduğu doğal, kültürel ve sosyal mirasını yok edebilecek bir tehdit olarak algıladığımız bu projenin, bölgemiz çıkarlarına olduğu gibi, ülkemiz çıkarlarına da hizmet etmediğine inanıyoruz. Bilimsel verilere göre 20 yılda ancak tamamlanabilecek olan; ülkemiz, dolayısıyla biz yurttaşlar borçlandırılarak verilecek kredilerle inşa edilip, üretilen enerjiyi bize yine para ile satacak olan,  idari ya da teknik hiçbir personelini ülkemiz çocuklarından istihdam etmeyen; denize boşalttığı zehirli su ile, bacasından çıkan radyasyon yüklü gazlar ile, toprağımıza gömülerek sularımızı zehirleyecek radyoaktif atıkları ile insanlarımızı ve tüm canlı yaşamını yok edebilme potansiyeline sahip bu projeye, bölgemizin ve ülkemizin ihtiyacı olduğuna inanmıyoruz. Bölgemize yapılması planlanan nükleer santrali istemiyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli İğneada Meriç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title