Haberler

İğne İplikle Geçen Yarım Asırlık Ömür

Kırklareli'nde 55 yıldır "Terzi Nusret" olarak tanınan 81 yaşındaki Nusret Duloğlu, ayağından dikiş makinesinin pedalını, elinden iğne ve ipliğini düşürmüyor.

Kırklareli'nde 55 yıldır "Terzi Nusret" olarak tanınan 81 yaşındaki Nusret Duloğlu, ayağından dikiş makinesinin pedalını, elinden iğne ve ipliğini düşürmüyor.

Dört elle sarıldığı terzilik mesleğini ilk günkü duyduğu aşkla sürdüren Duloğlu, kendisine dükkan açtığı zaman aldığı pedallı dikiş makinesini 55 yıldır gözü gibi kolluyor.

Günün ilk ışıklarıyla açtığı atölyesinde emektarının başına geçen Duloğlu, makinesini temizledikten sonra iğnesine taktığı ipliği, makinenin pedalına basarak kumaşa nakış gibi işliyor.

Ömrünün büyük bölümünü küçük bir dükkanda geçiren Duloğlu, mesleğini yaşlılığına rağmen keyifle sürdürüyor.

Duloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşına rağmen mesleğe başladığı ilk günkü heyecanı sürdürdüğünü belirtti.

İlkokul eğitiminin ardından bir terzinin yanında 10 yıl çırak olarak çalışarak mesleği sevdiğini anlatan Duloğlu, özenerek başladığı mesleğinde başarılı olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çok sevdiği mesleğinde ailesinden çok atölyesinde vakit geçirdiğini ifade eden Duloğlu, yıllarını adadığı mesleğinden elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağladığını vurguladı.

Meslek hayatı boyunca yetiştirdiği çırakların bir kısmının hala mesleğini sürdürdüğünü aktaran Duloğlu, "81 yaşındayım ve 55 yıldır terzilik yapıyorum. Mesleğe ilkokulu bitirdikten sonra başladım ve çok sevdiğim için de halen devam ediyorum. Hakikaten terziliği seviyorum ve 55 yıldır da devam ediyorum. Atölyeyi ilk açtığımda aldığım makineyle işlerimi yürütüyorum." diye konuştu.

Yaşlandıkça işlerinin zorlaştığını aktaran Duloğlu, sağlığının el verdiği sürece mesleğini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title