Haberler

İgm Üyesi Cesur Ateş Püskürdü

Yoğun kar yağışı sonrasında ikamet ettiği köy yolu kapanan ve yaklaşık 10 gün köyde mahsur kalan İl Genel Meclisi Doğanyurt üyesi Hamdi Cesur, yaşananların tam bir facia olduğunu ifade ederek önlem almayan İl Özel İdare’ye ateş püskürdü.

Yoğun kar yağışı sonrasında ikamet ettiği köy yolu kapanan ve yaklaşık 10 gün köyde mahsur kalan İl Genel Meclisi Doğanyurt üyesi Hamdi Cesur, yaşananların tam bir facia olduğunu ifade ederek önlem almayan İl Özel İdare'ye ateş püskürdü.

Kastamonu'yu etkisi altına alan aşırı kar yağışı sonrasında özellikle sahil ilçelerinde kapanan köy yollarının açılması için yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını ifade eden İl Genel Meclisi AK Parti Doğanyurt üyesi Hamdi Cesur, çalışmalarda sorumluluk sahibi olanların açıklama yapması gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı'nın talimatı sonrasında özel çalışma yaparak mahsur kaldığı köyünden kurtarılan Hamdi Cesur, yaşananlar her ne kadar doğa olayı olsa da önlem almayan sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

"YOLLARIN AÇILMASI İÇİN ÖZEL TALİMAT MI OLMASI GEREKİYOR?"

Doğanyurt'un Kastamonu'nun en uzak ilçesi olduğunu, yaşadığı köyün ise ilçenin en uzak köylerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Cesur, "Hatalarımızdan ders almıyoruz. Geçen sene yaşadığımız sorunların aynısını bu sene de yaşadık. İl Özel İdaremizin makine parkı neredeyse kullanılmaz hale gelmiş. Ömrünü tamamlamış olan araçlarla iş yapmaya çalışıyoruz. Ben yaklaşık 10 günden beri köyümde mahsur kaldım. Özel bir talimat olmasa belki 10 gün daha mahsur kalacaktım. Çalışmanın yapılması için illaki özel talimat mı verilmesi gerekiyor? Vatandaşlarımız da aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bu durumda ortada muhatap bulamazken biz meclis üyeleri olarak nasıl vatandaşlarımızla muhatap olacağız? Geçtiğimiz yıl da evimde kalp rahatsızlığı geçirmiştim. Yine özel çalışma olmasa belki şu anda burada olamayacaktım. Doğanyurt'ta Allah'a emanet yaşıyoruz. Artık bu anlayışı düzeltelim. Miladını dolduran İl Özel İdare makineleri yenilensin. Vatandaşlarımız köylerinde artık mahsur kalmasın" dedi.

"ENERJİSA GEÇEN YILDAN DERS ALMADI"

İl Özel İdaresi'nde olduğu kadar Kastamonu'nun elektrik dağıtım işini yürüten firmanın da üzerine düşeni yapmadığını vurgulayan Hamdi Cesur, "Elektrik konusunda da aynı sorunlar ile karşı karşıyayız. Geçen yıl elektrik direkleri devrildiği gerekçesiyle birçok köyümüz aylarca elektriksiz kaldı. İlgili firma geç de olsa çalışmalarını tamamladıktan sonra yaşananlardan ders aldıklarını, sonraki senelerde aynı sorunun yaşanmaması için her türlü önlemi acil olarak alacaklarını belirtmişti. Ancak görüyoruz ki 2016'nın Türkiye'sinde yine aynı sorunu yaşıyoruz. Doğanyurt'ta bazı köylerimizde 15 gündür elektrik yok. İlgili firma fatura kesmeye gelirken iyi geliyor da nedense iş bozulan elektrikleri yapmaya gelince aynı hızı göremiyoruz. İlçe merkezinde 24 km uzaklıkta bulunan Gürmüdü Köyü'nde elektriklerimiz sık sık kesiliyor. Kesildiğinde de saatlerce gelmiyor. Vatandaşlarımızın her işi kalıyor. Çocuklarımız ders çalışamıyor. Yetkilileri hepimiz arıyoruz. -Şimdi geleceğiz, birazdan geleceğiz- diyorlar. Ne gelen var ne de giden. Yaşananlara artık yeter diyoruz" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kayıkçı Kastamonu Doğanyurt AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (1)

Fikret kurt:

Helal olsun soy adın gıbı cesur ve Ada''m gıbı adamsın sevgılı hemşerim Hamdi cesur kendısını ıyı tanırım ve belyaka köyundenım istanbuldayım fakat aynı sorunları benım aılende yasıyor orada böyle guzel bir şehrin köyünün köylerının bunu hıc hak etmezdini düşünüyorum en basıtı babamız anamız hastalansa gece açıl bır durum olsa telefon çekmiyor ölseler kımsenın ruhu duymaz bız masum bır şehrın çocuklarıyız vatan mıllet dedımkı en ön safta yer alırız ama artık devletımzde bızımkıler görsün yeter

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title