Haberler

Iğdır Üniversitesinde "Mesnevi'den Pedagojik Telkinler" Konulu Konferans Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Sosyal Hareketler ve Bilinçli Eğitim Topluluğu tarafından organize edilen “Mesnevi'den Pedagojik Telkinler” konulu konferans düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Sosyal Hareketler ve Bilinçli Eğitim Topluluğu tarafından organize edilen "Mesnevi'den Pedagojik Telkinler" konulu konferans düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, öğretim üyeleri ile öğrenciler dinleyici olarak katıldı.

Doç. Dr. Süleyman Doğan, konferansta mesnevi ve eğitim ilişkisini ele aldı. Mevlana'nın Mesnevisinin bir tür İslam ansiklopedisi olduğunu ve eserde modern gözlem, mantık metotlarına yer verildiğini belirten Doç. Dr. Doğan, Mevlana'nın öğretmeni süte, öğrenciyi ise bala benzeterek, balın süte karıştırıldığında onun özelliklerini alması gibi öğrencinin de öğretmenine benzediğine dikkat çekti. Mevlana Hazretlerinin hem batı hem doğu alimleri tarafından en çok tanınan ve saygı duyulan ilim adamları arasında ilk sırada geldiğini söyleyen Doç. Dr. Doğan, Mevlana'nın bu saygıyı herkesi kucaklayan bakış açısı sayesinde elde ettiğini dile getirdi. Mesnevide pedagojinin dört başlıkta ele alındığını söyleyen Doç. Dr. Süleyman Doğan, bunları hür (aklı yerinde) olmak, özgür olmak (maddenin kölesi olmamak), muhakeme yeteneğine sahip olmak ve aşk ve sevgi şeklinde sıraladı. Doğan, Descartes'ın 'Düşünüyorum; o halde varım' ifadesinin Mevlana tarafından farklı biçimlerde çok daha uzun zaman önce dile getirilmiş olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Doğan, Mesnevi'ye dünya çapındaki çok sayıda bilimsel çalışmada atıf yapıldığını belirttiği konuşmasını soru cevap bölümü ile sonlandırdı. Konferansın sonunda Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz konferansa konuşmacı olarak katılan Doç Dr. Doğan'a teşekkür ederek plaket takdim etti. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Iğdır Üniversitesi Süleyman Doğan Faik Yılmaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title