Haberler

Iğdır Üniversitesinde Kariyer Günleri Düzenlendi

Güncelleme:

Iğdır Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Genç Gıda Topluluğu, Kariyer Günleri düzenledi.

Iğdır Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Genç Gıda Topluluğu tarafından "Kariyer Günleri" düzenlendi.

Iğdır üniversitesi tarafından davet edilen Prof. Dr. Fevzi Keleş, Prof. Dr. Sami Özçelik ve Prof. Dr. Ömer Gündoğdu konuşmacı olarak "Kariyer Günleri" programına katıldı. Program, konuşmacıların özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı. Daha sonra Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal programın amacıyla ilgili bilgi vererek: "Yurt dışı tecrübeleri olan hocalarımız tecrübelerini siz değerli öğrencilerimize aktaracaklar. Sizlerin de bu tecrübelerden en iyi şekilde yararlanacağına inanıyorum" dedi.

İlk olarak söz alan konuşmacı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu, akademik rollerin çok iyi belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Eğitim hayatınız boyunca plan yapmalısınız. Hedeflerinizi çok iyi belirlemelisiniz. Akademisyenliği düşünen öğrencilerimizin bir an önce yüksek lisans ve doktoralarını yapmalarını tavsiye ediyorum, yurt dışı programı olan Mevlana ve Erasmus'u iyi değerlendirmenizi, kariyer yapmak istiyorsanız yabancı dile de son derece önem vermelisiniz" dedi.

Programda ikinci olarak söz alan Prof. Dr. Sami Özçelik, eğitimimi Almanya'da tamamladığını, yaşadığı coğrafyadaki sıkıntıları çözmek için ülkeye döndüğünü ifade eden, "Büyüdüğüm coğrafyaya hizmet etmek amacıyla Türkiye'ye geri geldim. Sizlere Erasmus gibi programları ısrarla tavsiye ediyorum. Yabancı dilin şart olduğunu ve yabancı dil için yurt dışına gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin Almanya'yı düşünmenizi isterim çünkü Almanya eğitime çok fazla destek veriyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak söz alan Prof. Dr. Fevzi Keleş ise, kendinden önceki konuşmacı arkadaşların çok değerli bilgiler verdiğini, eğitimde öğrencilerin çok hevesli, disiplinli, dürüst, ikeli ve prensip sahibi olmalarını, kariyer düşünen öğrencilerin sabırlı ve azimli olmaları gerektiğini söyledi.

"Kariyer Günleri" programı yapılan konuşmaların ardından, katılımcılara plaket verilmesiyle sona erdi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Iğdır Üniversitesi Ömer Gündoğdu Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title