Haberler

Iğdır Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Bakü'de Düzenlenen Küreselleşme Sempozyumuna Katıldı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Kafkas Üniversitesi'nde milli lider Haydar Aliyev'in 91. yıldönümü nedeniyle "Küreselleşme sürecinde Kafkasya ve Orta Asya" konulu IV. Uluslararası Kongre açılış törenine Iğdır Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’da Iğdır Üniversitesi heyetiyle birlikte katıldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Kafkas Üniversitesi'nde milli lider Haydar Aliyev'in 91. yıldönümü nedeniyle "Küreselleşme sürecinde Kafkasya ve Orta Asya" konulu IV. Uluslararası Kongre açılış törenine Iğdır Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'da Iğdır Üniversitesi heyetiyle birlikte katıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi, Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, NASA Ekonomi Enstitüsü, Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı Ekonomik Reformlar Bilimsel Araştırma Enstitüsü, TÜSİAB İşadamları Derneği ve Kafkas Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği kongrede evrensel sorunların çözümü yönünde tartışmalar yapıldı. Kongrenin ana teması küreselleşen dünyada, diğer tüm alanlarda olduğu gibi, ekonomi ve uluslararası ilişkiler alanındaki sorunların da insanlığın ve tüm varlığın ortak çıkarları doğrultusunda çözüm yolları tartışıldı. Tartışmalar sırasında dünyada küresel evrensel sorunlardan çevre kirlenmesi, küresel ısınma, atmosferin kirlenmesi gibi konuların yanı sıra, ekonomi alanında istikrarlı gelişme, yoksulluğun azaltılması, gıda güvenliği, refahın iyileştirilmesi, uluslararası ilişkiler çerçevesinde küresel ve bölgesel sorunların çözümü, barışın temini gibi sorunlar da çözümü gereken konular olarak değerlendirildi.

Bu kongre milli lider Haydar Aliyev'in profesyonellik mirasına, bağımsızlık ve devletçilik amaçlarına sadakat, onun tavsiyelerini rehber tutmak, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in etrafında yoğun bir şekilde birleşerek, Azerbaycan'ın güçlenmesi adına yapılan işlerde rol almak ve bilimsel camia olarak bu sürece katkı vermek amacı taşıyor. Küreselleşen dünyada Kafkasya ve Orta Asya'nın yerini ve rolünü bilimsel olarak analiz etmek için düzenlenen kongrede dünyanın birçok ülkesinden bilim adamı katıldı. Törende Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Abel Meherremov, İktisat Üniversitesi Rektörü Adalet Muradov, Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı Ekonomik Reformlar Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Vilayet Veliyev, aynı zamanda Türkiye'nin, Iğdır Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi rektörleri katıldılar. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Hakkı Yılmaz Haydar Aliyev Kafkasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title