Haberler

Iğdır'dan Geldi, Ev Sahibini Yendi

Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda 50 kilo erkekler finalinde ev sahibi sporcu İlker Yavuztürk’ü Iğdır’dan gelen Miraç Akkuş yenerek, altın madalya kazandı.

Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda 50 kilo erkekler finalinde ev sahibi sporcu İlker Yavuztürk'ü Iğdır'dan gelen Miraç Akkuş yenerek, altın madalya kazandı.

Finalde Tekirdağlı İlker Yavuztürk'le eşleşen Miraç Akkuş, Iğdır'dan katıldığı şampiyonada altın madalya kazanarak milli takıma katılmaya hak kazandı. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada cuma günü 50 kilo erkek ümitler judo turnuvası yapıldı. Düzenlenen turnuvada dereceye giren genç sporcular Türkiye'yi uluslararası alanda temsil etmeye hak kazandı.

"İMKANLARIN KISITLI OLDUĞU IĞDIR'DAN GELDİK, ZORLANDIK"

Zor şartlar altında imkanların kısıtlı olduğu Iğdır'dan gelip Tekirdağ'da altın madalya kazanmanın zor oluğunu söyleyen Miraç'ın antrenörü Serkan Esenboğa, Miraç'ın judoya 2,5 sene önce başladığını söyleyerek, "O zaman Iğdır'da judo takımı yoktu kendisi benle beraber başladı. Iğdır'da kimse judonun ne olduğunu bilinmiyordu. Miraç elime gelen sporculardan ilki idi. İki kardeşi ile beraber geldiler. Geçen yıl ilk defa Türkiye şampiyonu oldu. Yıldızlarda balkan şampiyonu oldu. Bu sene ümitler kategorisine geçti ve Iğdır'dan Tekirdağ'a geldik. Baya uzun bir yoldan geldik. Yalaşık 32 saatlik bir yoldan. Zor şartlar altında geldik. Miraç'ın antrenmanları baya ağır geçiyor. Doğu'da biraz daha imkanlar kısıtlı olduğu için sporcumuz yılmadı kendisi azimli bir sporcumuz. Şu anda nasip olursa hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonasına gitmek. Nasip olursa 2020 Olimpiyatları'na hedeflerimizi koyduk. Küçük ilden büyük başarı inşallah olacak" ifadesini kullandı.

"UÇAKLA GELECEK İMKANIMIZ YOKTU"

Tekirdağ'a uçakla gelme imkanlarının olmadığını söyleyen antrenör Esenboğa, araba ile yaklaşık 32 saatlik bir yoldan geldiklerini söyleyerek, "Tabii bunun yorgunluğu da var. Turnuvada rakiplerimiz zordu. Her aşama bizim için final bazında oldu. Özellikle grup finalinde geçen senenin şampiyonu ile karşılaştık. Ama onu da yenerek finale adımızı yazdırdık. Ev sahibi olan Tekirdağlı judocu ile final yaptık. Şu andaki en büyük hedefimiz Avrupa ve dünya gençlik oyunları. İleriki hedeflerimiz ise 2020 Olimpiyatları'nda doğudan bir sporcunun çıkıp bunu başarması. Rakibimiz Tekirdağlı İlker Yavuztürk'tü. Ev sahibinden şampiyonluğu almak da baya bir zordu. Denk bir maç oldu. Başarılı olduk, nasip olursa inşallah dünya ve Avrupa hedefimiz var" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yavuztürk Türkiye Akkuş Iğdır Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

Tarımcı:

Iğdır seninle gurur duyuyor. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title