Haberler

Iğdır'daki Terör Operasyonu

Iğdır'da, jandarma ekiplerince terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen "Şafak-1" adlı operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden adliyeye sevk edilen zanlılardan son 4'ü de tutuklandı.

Iğdır'da, jandarma ekiplerince terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen "Şafak-1" adlı operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden adliyeye sevk edilen zanlılardan son 4'ü de tutuklandı. Bunlarla birlikte operasyondaki tutuklu sayısı toplamda 14'e ulaştı.

Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda, 20 Aralık'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 zanlıdan son 4'ü de adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakim karşısına çıkarılan Kemal Y, Ayhan T, Osman K. ve Mehmet K, "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütüne yardım yataklık etmek" suçlarından tutuklandı.

Tutuklanan zanlılardan Kemal Y'nin, "terör örgütü PKK'nın bölgedeki faaliyetlerinde yöneticilik yaptığı" iddia edildi.

Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda, 20 Aralık Pazar günü jandarma ve polis ekiplerinin katılımı, hava unsurlarının da desteğiyle Iğdır kent merkezi ile Hoşhaber ve Halfeli beldelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Halfeli Belediyesinde çalışan aynı aileden 2 memur ile "terör örgütü PKK'nın bölgedeki faaliyetlerinde yöneticilik yaptıkları" iddia edilen aralarında Hasan S. ve Kemal Y'nin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde iki grup halinde adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden, Halfeli Belediyesinde memur olarak çalışan kadın zanlı A.Ç. savcılıkça serbest bırakılmış, diğer 10 zanlı ise tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Iğdır Merkez Halfeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title