Haberler

Iğdır'daki Sağanak

Tuzluca ilçesinde dün meydana gelen sel baskınında 46 ev, 5 iş yeri ile 8 ahırın hasar gördüğü bildirildi.

Tuzluca ilçesinde dün meydana gelen sel baskınında 46 ev, 5 iş yeri ile 8 ahırın hasar gördüğü bildirildi.

Iğdır'da meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor.

Tuzluca ilçesine bağlı Abbasgöl köyünde dün meydana gelen selin ardından Iğdır İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleriyle köyde çalışma başlattı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Turan, köye gelerek yapılan çalışmaları inceledi. Köyden geçen derede iş makineleri ıslah çalışması yaptı.

Köy sakinlerinden İsa Çekim, sel nedeniyle çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi.

Toplam 8 sürünün bulunduğu köyde 4 sürünün tamamen telef olduğunu anlatan Çekim, "Yağan yağmur nedeniyle 40'ın üzerinde ev yıkıldı, 4 bine yakın koyun telef oldu. Çok mağdur durumdayız. Çocuklarımızı aldık kaçırdık, içeriden çıkardık. Fakat ev, eşya gitti" dedi.

-Selden 46 ev zarar gördü

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri köyde hasar tespit çalışması başlattı. 3 ekip halinde yürütülen çalışmalarda 46 evin sel sularından dolayı hasar aldığı, bu evlerden 18'inin kullanılamaz hale geldiği tespit edildi. Öte yandan, köyde bulunan 5 iş yeri ile 8 ahırın da büyük çapta hasar gördüğü belirlendi.

Evi kullanılamaz hale gelen vatandaşlar komşuların yardımıyla eşyalarını traktör ve kamyonlarla taşıdı.

Tuzluca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, sel nedeniyle çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olduğu bölgede çalışma başlattı. Ekipler, selin yaşandığını bölgede incelemeler yaparak telef olan hayvan sayısını tespit etmeye çalışıyor.

Evi hasar gören köylüler için bölgeye İl Özel İdaresince çadır gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Tuzluca Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title