Haberler

Iğdır'da Üniversiteye Hazırlık Öğrencilere Ygs Provası

Iğdır Üniversitesi tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) provası yapıldı.

Iğdır Üniversitesi tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) provası yapıldı.

Bir dershanesinin Iğdır Üniversitesi Karaağaç Merkez dersliklerinde gerçekleştirdiği sınavı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) dağıttığı kalemden kat ve sınav sorumlusuna kadar gerçek YGS'yi aratmadı. Sınava katılan öğrenciler, kendilerini gerçek YGS sınavında hissetti. Sınavda ÖSYM'nin dağıttığı kalemden, sınavın yapılış şekline kadar gerçek bir YGS gibi yapılan sınavda öğrenciler, sınav öncesi eksiklerini tespit ederek, karşılaşabilecekleri muhtemel problemleri de yerinde tespit etme

olanağını buldu.

Konu ile ilgili bilgi veren Iğdır FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Gülel, Iğdır Üniversitesi'nin izni ile gerçekleştirdikleri sınavı, Karaağaç Kampusu'nda bulunan dersliklerde 21 sınıfta 21 gözetmen ile yapıldığının ifade etti. Öğrencilerin oturma şekillerinden kat ve sınav sorumlusuna kadar gerçek bir YGS gibi olmasını istediklerini anlatan Gülel, "Bundaki amacımız, öğrencilerimizin sınavın nasıl olacağını gerçek ortamda yaşayarak görmelerini ve eğer varsa sınavda yapıp yapmayacakları şeyleri tespit ederek

önlemlerini almalarını sağlamak, sınav heyecanını onlara yaşayarak hissettirmekti. Tabi bunu sadece öğrencilerimizin değil aynı zamanda ailelerinde görmelerini sağlamak amacıyla velilerimizin de öğrenciler ile beraber gelmelerini istedik. Velilerimizin de öğrencilerimizi sınava getirmesiyle beraber tam bir sınav öncesi prova oldu. Ümit ediyorum ki bu hazırlığın öğrencilerimizin başarılarına çok olumlu katkıları olacaktır" dedi.

Gülel, "Bizlere ve öğrencilerimize bu imkanı fırsatı veren başta Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İ. Hakkı Yılmaz'a ve üniversite çalışanlarına çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Dershane öğrencilerinden Yunus Bilgin ise, "Bugün benim için muhteşem bir gündü. Bir an kendimi YGS'de hissettim. Bize böyle bir tecrübeyi yaşattığı için dershaneme teşekkür ederim"

ifade etti.

Veli Dilara Bilgin de, "Çocuklarımızın yaşadığı heyecanı bizler de onlarla beraber yaşadık. Üniversitenin bahçesinde sınavın bitmesini beklerken sanki YGS'deymiş gibi onlara dua ettim. Kızım sınavdan çıkınca yaşadığı tecrübenin 1 Nisan'da yapılacak olan sınavda onu çok daha iyi motive edeceğini söyledi. Bu sınavı gerçek bir ortamda yaparak bize bu tecrübeyi yaşatan dershanemize çok teşekkür ederim" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title