Haberler

Iğdır'da "Şehide Saygı" Yürüyüşü

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu belirlenen 2 kişiyi gözaltına almak isterken açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Olgun Kurbanoğlu için Iğdır'da "şehide saygı" yürüyüşü düzenlendi.

Vali Yolu Caddesi'nde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Iğdır uyuma şehidine sahip çık", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "Iğdır'da terörist istemiyoruz", "Polise uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun emperyalist PKK" sloganları atıp, tekbir getirerek, Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki İnsanlık Evrensel Bildirgesi Anıtı'nın önüne kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe, sürücüler de klakson çalarak destek verdi.

Anıt önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan grup adına basın açıklaması yapan Muhammed Çınar, "Bu ateşe su dökülmedikçe, kökünden sökülüp atılmadıkça her eve yayılacaktır" dedi.

Görevini şerefiyle yürüten polis memuru Olgun Kurbanoğlu'nun PKK'lı katiller tarafından alçakça katledildiğini belirten Çınar, şöyle konuştu:

"Siyasi kaygılar adına verilen tavizler milletimizi etnik temelde bölücülüğün eşiğine getirmiştir. Hainler, katiller, iş birlikçiler her geçen gün kontrolden çıkmıştır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan, vatanını, milletini seven kardeşlerimize buradan sesleniyoruz. Bu soysuz hainlere gereken tepkiyi koyun. Namuslu insanlar namussuzlar kadar yürekli olmadıkça, herkes vatanına, bayrağına sahip çıkmadıkça biz tek vücut olmadıkça bu hainler temizlenemez. Iğdırlı vatanperver gençler olarak Türk Devleti'nin gücünü bu soysuzlara göstereceğiz."

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Karakoyunlu Iğdır Yerel Haberler

title