Haberler

Iğdır'da Kerbela Şehitleri Anıldı

Hz.Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin bin 374.yıl dönümü nedeniyle düzenlen Aşura merasiminde, Iğdırlı vatandaşlar gözyaşları ile Kerbela şehitlerini andı.
Peygamber Efendimizin torunu imam Hz.

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin bin 374. yıl dönümü nedeniyle düzenlen Aşura merasiminde, Iğdırlı vatandaşlar gözyaşları ile Kerbela şehitlerini andı.

Peygamber Efendimizin torunu imam Hz. Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin bin 374. yıl dönümü nedeniyle düzenlen Aşura merasiminde asri mezarlığa zincirlerle dövünerek yürüyen binlerce vatandaş, Hz. Hüseyin için ağıt yaktı. Mezarlıkta devam eden merasim programında, bazı vatandaşlar Kerbela şehitleri anısına 'başvurma' diye tabir edilen kan akıtma yerine, Kerbela şehitleri için Kızılay'ın kurduğu çadırda kan bağışında bulunurken, beyaz giyinen bazı gruplar ise alınlarından kan akıttı.

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Nazar Ali Kaya, bugün burada Hz. Hüseyin'in yasını tuttuklarını, bu kapsamda Kızılay'a kan bağışında bulanacağını belirterek Allah'ın herkesin hayrını kabul etmesini diledi.

Program, mersiyelerin okunması ile devam etti. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızılay Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title