Haberler

Iğdır'da Kadın Algısı Anketinin Sonuçları Açıklandı

Iğdır Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde ‘Kadın Algısı ve Toplumsal İlişkilere Etkisi’ adı altında gerçekleştirilen anketin sonuçları açıklandı.

Iğdır Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde 'Kadın Algısı ve Toplumsal İlişkilere Etkisi' adı altında gerçekleştirilen anketin sonuçları açıklandı.

Iğdır Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde Kadın Algısı ve Toplumsal İlişkilere Etkisi adı altında yaklaşık 3 ay boyunca il merkezine bağlı 14 mahallede bin 300 kişi ile yapılan anketin sonuçları açıklandı. Anket hakkında kadınlara açıklamada bulunan Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, şiddet gören kadınların tespiti ve onlarla dayanışma içerisinde olabilmek için Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Yaşam Evi açacaklarına dikkat çekerek, "Anketin sonuçlarına baktığımızda kadınlarımızın başta küçük yaşta evlendirilmesi ve şiddet görmesi gibi birçok konuda sıkıntı yaşamaktadır. Bunlar bizim toplumsal açıdan kadınlar olarak öncülük yapıp halletmemiz gereken sorunlardır. Belki içimizde fiziksel, psikolojik ya da ekonomi şiddet görenlerimiz vardır. Ama en azından bizler dışarıdayız. Bir kadın danışma merkezi kurmak için çalışmamız var, yer ayarlamaya çalışıyoruz. Oturabileceğimiz. Tartışabileceğimiz. Sorunları ortaklaştırabileceğimiz bir alan olmasını istedik. Açacağımız Kadın Yaşam Evi aynı zamanda kadın danışma merkezi ile en azından bu süre içerisinde şiddet gören bu tür sorunlarla karşı karşıya olan kadınların tespiti sağlanır. Böylece verilerimiz de başlamış olacak. Elde edilen veriler sonucunda eğitimler verilecek" dedi.

Kadın ve Aile Hizmetler Müdürü Sosyolog Seyran Ayhan ise, kadınları istihdam edilmeyi bekleyen değil istihdam eden hale getirmek gerektiğini belirterek, "Kadın algısı bir sorun olmanın ötesinde, toplumsal ve kişisel içerikleri olan çok yönlü bir olgudur. Bu araştırmanın temel amacı kadın algısının aile ve toplumsal ilişkilere etkisini ortaya koyabilmektir. Ayrıca kadınların sosyoekonomik ve kültürel durumlarının tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Kadınların boş zamanlarını değerlendirebilecekleri ve mesleki gelişimlerini sağlayabilecekleri kurslar düzenlenerek işsizlik sürecinin sosyopsikolojik açıdan yıkıcı etkileri en aza indirilebilir. Ayrıca işsiz kalan kadınlara iş imkanları ve girişimcilik becerileri edinebilecekleri kurslara katılımları sağlanarak, istihdam edilmeyi bekleyen değil istihdam eden haline getirmekte işsizlikle mücadelede izlenebilecek bir çözüm yoludur" şeklinde konuştu.

Yapılan anket değerlendirmesinin ardından kadın kurulu, çıkan sonuçlar hakkında neler yapılabilinir tartışması yürüttüler. Tartışmalar sonucunda kooperatifleşmeye yönelmek gerektiği kararı alındı. Yardımlaşma ile birlikte kadınların birbirinden haberdar olması, sorunların paylaşılması, kadın algısı ve toplumsal cinsiyetçilik gibi konularda eğitim verilmesi sonucuna varıldı. Ayrıca okuma yazma bilmeyen kadınlara gönüllü destek kararı alındı. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title