Haberler

Iğdır'da Fidan Satış Yerleri Belirlendi

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Eraslan, kentte fidan satışı yapılacak yerlerin belirlendiğini bildirdi.

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Eraslan, kentte fidan satışı yapılacak yerlerin belirlendiğini bildirdi.

Eraslan, yaptığı yazılı açıklamada, muhtemel fidan hastalık ve zararlılarının kente girişini engellemek istediklerini ifade etti.

Fidan satış işlemlerinin daha sağlıklı koşullarda yapılabilmesi, denetimlerini sağlamak amacıyla bu tür bir çalışma yaptıklarını anlatan Eraslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İl Müdürlüğümüz ve belediye başkanlığımızla yapılan istişarede alıcıların yararına ve sağlıklı koşullarda fidan satışlarının yapılabilmesi için Kışla mahallesi Şehitler caddesi il jandarma alay komutanlığı yanında satışların yapılabileceğini uygun gördük. '5553 Sayılı Tohumculuk Kanunun 12. maddesi uyarınca bakanlıktan yetki almadan tohumluk yetiştiren, işleyen, satışa hazırlayan, dağıtan veya satan kişi veya kuruluşlara her yıl değişmekle 2014 yılı için 17 bin 598 lir  para cezası verilir' fiilin tekrarı halinde para cezası iki kat olarak uygulanır. Bu tohumluklara bakanlık tarafından el konulur ve bu tohumlukların müsaderesine sulh ceza mahkemesince karar verilir. Müsadere edilen tohumlukların imha edilmesine karar verildiği takdirde imha işlemleri masrafları bu fiilleri işleyenlere ait olmak üzere bakanlık tarafından gerçekleştirilir." - Iğdır

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Eraslan Iğdır Yerel Haberler

title