Haberler

Iğdır'da Biyokaçakçılığı Önleme Denetimleri

Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parkları Şübesi ekiplerinin Iğdır ve ilçelerinde ‘Biyokaçakçılığı’ önlemek için denetimler devam ediyor.

Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parkları Şübesi ekiplerinin Iğdır ve ilçelerinde 'Biyokaçakçılığı' önlemek için denetimler devam ediyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri İl Şube Müdür Mete Türkoğlu, Ağrı Dağı Milli Parkı içinde yer alan Korhan Yaylasını piknik, doğa gezisi yapmak amacıyla gelen yerli, yabancı turistlere alandaki flora ve faunaya zarar vermeden faaliyetlerini gerçekleştirmelerini için böylesi denetimler yaptıklarını söyledi. Biyokaçakçılığı önlemek amacı ile vatandaşlara sürekli bilgilendirme yapılıdğını ifade eden Türkoğlu, "Bu kapsamda; çevre temizliğine dikkat etmeleri ve çöplerini alan içinde bırakmamaları, bitki, kelebek, böcek toplayanların jandarma, emniyet ve kolluk birimlerine ihbar edilmesi konusunda da bilgilendirme yapılmaktadır. Periyodik olarak yaptığımız denetimler kapsamında, Iğdır İl Jandarma ve şube müdürlüğümüz ekipleri koordinasyonunda Ağrı Dağı etekleri, Korhan Yaylası çıkışında kontroller yapılmaktadır" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mete Türkoğlu Ağrı Dağı Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title