Haberler

Iğdır'da "Aile Eğitimi" Kursu

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "Aile Eğitimi Kurs Programı" kapsamında Iğdır'da anne ve babalara eğitim verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "Aile Eğitimi Kurs Programı" kapsamında Iğdır'da anne ve babalara eğitim verildi.

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen eğitim programı kapsamında, 3-6 yaş arasında çocuğu bulunan ailelere çeşitli konularda bilgiler verildi.

Eğitim programının ardından düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, anne ve babalık becerilerinin geliştirilmesiyle aile içi ilişkilerin güçleneceğini ve çocuğun daha iyi duruma geleceğini söyledi.

Anne ve babaları en iyi şekilde eğitmek zorunda olduklarını belirten Cirit, "Geleneksel aile bilgileri yetersiz. Bütün anne ve babaları bu kurslara katılmaya davet ediyorum. Toplum kurallarına uyumlu evlatlar yetiştirmeliyiz. Bu çocuklarımıza vatanı bayrağı emanet edeceğiz. Bunun için iyi yetiştirmeliyiz" dedi.

Cirit, Türkiye'de yaşanan şiddet olaylarının temelinde de aile içi eğitimin yetersizliğinin bulunduğunu aktardı.

Anne ve babanın, çocuğun geleceğini şekillendirdiğini vurgulayan Cirit, şunları söyledi:

"Türkiye'de vahşice işlenen cinayetler oldu. Bunun sebebi bence ailede alınan eğitimle ilgilidir. Aileler sorumludur. Aileler kız çocuklarına nasihat ederek en iyi şekilde yetişmesi için gayret eder. Fakat erkek çocuklarımıza da bu şekilde öğütler vermeliyiz. Kızlarımız kadar erkek çocuklarımızı da en iyi şekilde topluma saygılı, kurallara uyan, kötülüklerden uzak, yüreği insan sevgisiyle dolu bir birey olarak yetiştirmemiz gerekiyor."

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title