Haberler

Iğdır'da Ağrı Dağı Florası Araştırılacak

Iğdır Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğü, Ağrı Dağı flora faunasını araştıracakları belirtildi.

Iğdır Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğü, Ağrı Dağı flora faunasını araştıracakları belirtildi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu'nu ziyaret ederek, Ağrı Dağı flora faunası ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ağrı Dağı'nda gün yüzüne çıkmayı bekleyen birçok doğal zenginliğin bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğü ile birlikte yapacakları ortak bir çalışmayla Ağrı Dağı'nda araştırma yapacaklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Iğdır Üniversitesi olarak Iğdır'ın gelişmesi için bütün kurumlarla işbirliği yaparak birçok ortak projeyi hayata geçiriyoruz. Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğümüzle birlikte de Ağrı Dağı'nda araştırma yapmayı ve buradaki doğal güzellikleri tüm dünyaya tanıtmayı düşünüyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu da, Rektör Prof. Dr. Yılmaz'la sık sık bir araya gelerek Ağrı Dağı ile ilgili görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Ağrı Dağı'nın araştırmayı bekleyen büyük bir hazine olduğunu ifade eden Şube Müdürü Türkoğlu, Iğdır Üniversitesi ile birlikte yapacakları araştırmanın tüm dünyada ses getireceğine inandığını ifade etti. Türkoğlu, "Ben Iğdır Üniversitesi ile birlikte çok önemli bir projeye imza atacağımıza inanıyorum. Çünkü Ağrı Dağı'nda araştırmayı bekleyen nice güzellikler var. Bilimsel araştırma yapmak içinde üniversitemizin bize gerekli desteği sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Hakkı Yılmaz Iğdır Üniversitesi Mete Türkoğlu Ağrı Dağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title