Haberler

Bursa'daki Canlı Bombanın Babası: Cenazeyi Verirlerse Alırım

Güncelleme:

Bursa'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba Eser Çali'nin babası Salih Çali, "Kızım Eser kendine yazık etti. Devlet cenazeyi verirse alırım." dedi.

Terör örgütü PKK ile bağlantılı olan TAK örgütünün kimliğini açıklamasıyla Bursa Ulu Cami önündeki canlı bomba eylemini gerçekleştirdiği ileri sürülen Eser Çali'nin Iğdır'daki babası DHA'ya konuştu. Çiftçilik yapan baba Salih Çali, "Kızım Eser kendine yazık etti. Devlet cenazeyi verirse alırım." dedi.

"EN SON 2012 YILINDA TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞTÜK"

Bursa'da geçen 27 Nisan günü 23 kişinin yaralandığı canlı bomba olduğu ileri sürülen kadın terörist Eser Çali'nin Iğdır'ın Ermenistan'a açılan Alican Sınır kapısına yakın Orta Alican Köyü'nde yaşayan ailesi, olayın üzüntüsünü yaşıyor. Simzer- Salih Çali çiftinin 8 çocuğundan 6'ncısı olan Eser Çali'nin 2009 yılında üniversiteyi okumak için gittiği Ankara'da PKK terör örgütüne katıldığı belirtildi. Tarımcılıkla geçimini sağlayan 57 yaşındaki Salih Çali şunları anlattı:

"Kızım Ankara Üniversitesi, Dil tarih Coğrafya Fakültesi 3'üncü sınıfta iken örgüte katılmış. Emniyet bana bir gün kızımın fotoğrafını gösterdi. 'Bu senin kızın mı, örgüte katılmış ' dediler. Ben de 'Evet benim kızım' dedim ve ardından Ankara'ya gittim. Ama kızımı aramama ve arkadaşlarına sormama rağmen bulamadım. Onunla en son 2012 yılının Nisan ayında telefonla görüşmüştüm. O günden itibaren kendisinden hiç bir haber alamadık."

'DEVLET CENAZESİNİ VERİRSE ALIRIM'

Kızlarının canlı bomba olduğunu öğrenince ailece çok üzüldüklerini kaydeden baba Salih Çali şöyle devam etti:

"Kızım kendi halinde, kimseye zararı dokunmayan biriydi. İsminin açıklandığı gün Emniyetten gelip eşim ve benden DNA testi için kan ile saç örneği aldılar. Kızımın canlı bomba olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Kızım Eser kendine yazık etti. Devlet cenazesini verirse alırım. Sonuçta evladım, benim bir parçam."

Öte yandan Iğdır Cumhiriyet Lisesi mezunu olan Eser Çali'nin 'canlı bomba' olarak Bursa'daki eylemi gerçekleştirdiğinin açıklanması, okul idaresi ve öğretmenlerini de üzdü. Tanıyan öğretmenleri, Eser'in 'Canlı bomba' olmasına' çok şaşırdıklarını ve inanamadıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ermenistan Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (62)

lale özdemir:

senin o terörist kızın evlat ise, bunca canını kaybeden günahsız vatan evlatları ne oluyor acaba?

85
11
yanıtYanıtla
Murat:

CAMİ ÇIKIŞI BOMBA PATLATAN KIZDAN BAHSEDİYORUZ, BUNU YAPAN VE YAPTIRANLAR VE SEMPATİZANLARI HEPSİ BİRER PİSLİKTİR.

67
9
yanıtYanıtla
tüh sana:

canlısıyla ilgilenmeyen baba, ölüsüyle mi ilgilenecen şimdi?

58
11
yanıtYanıtla
bekir:

dogurun dogurun 5-10 cocuk büyüdüklerinde sahib cikmayin terörist olsun. keske 5 yerine 2 evladin olsa vatana millete hayirlisi olsalar.

55
10
yanıtYanıtla
belli ki:

babadan anadan hiç nasihat almamış evlat, hiç Allah kitaptan bahs edilmemiş

45
10
yanıtYanıtla
Çima:

Şehid namirin bu ulkede bariş onurlu bariş gelmedigi muddetce bu gibi eylemler her zaman karşimiza çikacaktir ilk once bu savaşin bitmesi lazim aslinda çuzum surecinde Abdullah ocalanin sayesinde yaklasmisti ama tayip akp birakmadi çuzum surecini buzdolaba kaldiran tayip ve akp bunun buyle olacagini bilyordu ey insanim diyenler neden sormuyorsunuz tayip in çoculari gamiciklerini çogaltirken binali yildirim ogulari avrupada kumar masalardayken sizin çocuklariniz vatan diye olume gunderiyorlar ne

15
39
yanıtYanıtla
KADİR GÖKÇE:

''İstemem cenazesini atın kurda kuşa onlar parçalasın. Devletime hainlik edecek evladım yok benim. '' diyemediğiniz sürece bu terör bitmez.

34
5
yanıtYanıtla
Halk, Devlettir. Devlet, Halktır.:

senin çocugun böyle yaparsan sen öyle yap. genç ve çocuk sahibi olmadığın belli hiç bir anne baba bunu söyleyemez söyleyenlerde anne baba olamaz.

yanıt0
yanıt1
CV2:

CENAZEYİ ALIRSIN GÜBRE DİYE KULLANIRSIN DA O BİTKİ VEYA AĞAÇ SENDEN HESAP SORARSA NE YAPACAKSIN DİNSİZ YOBAZ

27
5
yanıtYanıtla
BEN:

KIZI KENDİNE YAZIK ETMİŞMİŞ. YA BU ÜLKE. PATLAMA SIRASINDA ORADA BULUNANLAR. ONLAR ÖNEMLİ DEĞİL Mİ?EY YETKİLİLER. ALLAH RIZASI İÇİN TERÖRE KARIŞMIŞLARIN 1. DERECE YAKINLARINI BU ÜLKENİN NİMETLERİNDEN YARARLANDIRMAYIN.

27
4
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title