Haberler

Igad Zirvesi Ertelendi

Güney Sudan, bu hafta yapılması planlanan Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) zirvesinin ertelendiğini duyurdu.

Güney Sudan, bu hafta yapılması planlanan Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) zirvesinin ertelendiğini duyurdu.

Güney Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mawien Makol'un AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin IGAD'a üye ülke liderlerinin katılımıyla gelecek perşembe yapılması planlanan zirvesinin ertelenmesi yönünde karar aldığını ifade etti.

Hükümet yetkililerinin bu konu çerçevesinde önemli toplantılar yapacağını söyleyen Makol, zirvenin ertelenme sebebi ve yeni tarih için herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Başkent Cuba'da 26 Kasım'da IGAD'a üye ülke liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan zirvede, Güney Sudan'daki taraflar arasında imzalanan anlaşmanın hayata geçirilmesi ve geçiş sürecinin başlaması konularının ele alınması öngörülüyordu.

Güney Sudan'da 20 aydan bu yana devam eden iç savaşın sona ermesi için Etiyopya'nın başkenti Addis ?Ababa'da Afrika Birliği ile IGAD gözetiminde 17 Ağustos'ta gerçekleşen barış görüşmelerinde, Güney Sudanlı isyancı güçlerin lideri eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Riek Machar ve Halk Hareketi Genel Sekreteri Pagan Amum, çatışmanın çözülmesi için sunulan anlaşmayı tek taraflı imzalamış, Güney Sudan yönetimi ise 15 gün ek süre isteyerek 26 Ağustos'ta imzalamıştı.

Kaynak: AA / Politika

Dışişleri Bakanlığı Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title