Haberler

İftar Sofralarında Komşuluklar Perçinleniyor

Küçükçekmece Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde biraraya gelen vatandaşlar, aynı sofrada komşuluğun en güzel örneğini sergiledi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde biraraya gelen vatandaşlar, aynı sofrada komşuluğun en güzel örneğini sergiledi.

Küçükçekmece Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçedeki mahallelerde kurduğu iftar sofralarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez İstasyon Mahallesi sakinlerini aynı sofrada buluşturan Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde kurduğu sofralarda yüzlerce kişiyi ağırladı. İftar yemeğine, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut da katıldı.

Yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı, mahalle sakinlerinin komşuluk ilişkilerinin de pekişmesini sağlayan sofralarda yüzlerce vatandaş birlikte oruç açtı.

"BEREKET, DUA, PAYLAŞMA AYI"

Ramazan ayının bereket, paylaşma, dua ayı olduğuna dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Bu mübarek ayda; bir lokma ekmeğin, bir damla suyun ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Birçok coğrafyada Müslümanların başında bombalar patlıyor. Onların bizim gibi saadetli masaları yok. Biz eşimizle komşumuzla bu masalarda bir lokma ekmeği paylaşarak, ilişkilerimizi perçinliyoruz" diyerek konuşmasını şair Arif Nihat Asya'nın 'dua' isimli şiirini okuyarak sonlandırdı.

"ORUÇ, BİR NİMET"

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da oruç tutmanın bir nimet olduğunu vurgulayarak, "Oruç tutmak isteyip tutamayan kardeşlerimiz var. Allah'a hamd olsun. Rabbim nasip ediyor. Bu sofralarda bizleri buluşturmaya vesile olan Başkan Karadeniz'e de teşekkür ederim" dedi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeği, Halkalı Gültepe Cami İmam Hatibi Mustafa Baki'nin sofra duasıyla sona erdi. Ebeveynleriyle yemeğe gelen çocuklar da iftar alanında animasyon gösterileriyle eğlendi.

Küçükçekmece Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Orhan Bahçeci, Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e okula katkılarından dolayı teşekkür ederek tablo hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Yusuf Temel Karadeniz Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title