Haberler

"İFSAK Arşivi Aralanıyor" Sergi Dizisi Devam Ediyor

Güncelleme:

İFSAK'ın 56 yıl arşivinde birikmiş değerli ustaların fotoğraflarında oluşan bu karma sergi dizisinin ikincisine tüm fotoğrafseverler davetlidir.


Katılımcılar:

Ahmet ÖZYURT, Alberto MODIANO, Aleksi PETRIDI, Ali Ihsan GÖKÇEN, Ali ÖZ, Ayda ULUDAG ALPAT, Ayfer SÜREN KIZILCIKOGLU, Barbaros ALTINDIŞ, Baytekin KARA, Celal DENİZ, Celal YILMAZ, Cem TURGAY, Cengiz AKDUMAN, Çerkes KARADAG, Emin HAKARAR, Emine CEYLAN, Erhan SARALOGLU, Faruk AKBAŞ, Faruk ERTUNÇ, Fethi SABUNSOY, Firdevs SAYILAN, Günsel YILDIRIM, Hakan KIZILCIKOGLU, Hasan AKÇIN, Hüseyin Kemal ÇAGIN, Hüsnü ATASOY, İlker MAGA, İsmail COŞKUN, İsmail Sadık OĞUZ, Kaan ÇAYDAMLI, Kadriye GÜVENER TİMUROĞLU, Lütfü ÖZGÜNAYDIN, Mehmet ÜNAL, Meral ORALIŞ, Metiner GÖREN, Mihrimah UZEL, Mine GÜVENLİ, Mustafa KOCABAŞI, Muzaffer SÜTLÜOĞLU, Nadir EDE, Nazım TİMUROĞLU, Nevzat YILDIRAN, Orhan KARAALİOĞLU, Refik ONGAN, Sadık İNCESU, Sadık ÜÇOK, Selda URAZ, Semra YILMAZ, Sevil ÜZREK, Şemsi GÜNER, Şirin KÜÇÜKTABAK, Timurtaş ONAN, Tufan DİNARLI, Tuncay ÇÖTELİOĞLU, Tülin DİZDAROĞLU, Yıldız ÇELİK, Yusuf DARIYERLİ, Yusuf TUVİ, Yüksel ERSERTEL

Arşivi belli bir seviyede olan kurumlar, yer aldıkları alanlarda köklü ve geleneksel bir yapıya ulaşmışlardır. Kimileri bu geleneksel yapı içinde ilerleme gösteremeyerek oldukları yerde sayarlar veya yok olup giderler. İFSAK, 56 yılı geride bırakmak üzere olan ve ülke gerçeklerini göz önüne alırsak, arşivi de belli bir seviyeye ulaşmış bir kurumdur. Bu geleneksel yapı içinde de kaybolmayarak, ürettiği projeler ve yaptığı yeniliklerle kendi alanında saygın yerini çoktan almıştır.

İFSAK, barındırdığı fotoğraf, sinema ve kendi tarihi özelinde Türk fotoğrafı için de çok kıymetli olan dokümanlarıyla ağır bir yükün altındadır. Bu yükün altında ezilmemek için de çalışmak zorundadır. İFSAK'ın yeni projelerinden biri olan İFSAK TV'yi hayata geçirmek için yapılan çalışmalarda da gördük ki, arşiv bu projenin de baş aktörlerinden biri durumunda. Geçtiğimiz günlerde, arşivin dijital kopyalarını çıkarmak ve bunları sunulur hale getirmek için de adımlar atıldı, aramızdan ayrılan ve yaşamakta olan fotoğrafçıların bu paha biçilmez üretimlerini kendi koşullarımız içinde en iyi şekilde muhafaza etmek için de gerekli çalışmalar başlatıldı.

İFSAK Arşivi Aralanıyor adını verdiğimiz ve çok önemsediğimiz bu sergi dizisinin arşiv için yapılan çalışmaların ikincisi olacak. 1980'lerin başından başlayan ve 1990' lara uzanan, büyük çoğunluğu üyemiz olan fotoğrafçıların bu değerli eserlerini üyelerimizle ve fotoğraf kamuoyu ile paylaşmak, eskiyle yeni arasında bir köprü kurmak, İFSAK'lılar olarak hepimizi mutlu edeceği inancıyla…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title