Haberler

Ifo'nun Yeni Başkanı Clemens Fuest Oldu

Ekonomi Araştırma Enstitüsünün (Ifo) yeni başkanı Prof. Dr. Clemens Fuest oldu.

Ekonomi Araştırma Enstitüsünün (Ifo) yeni başkanı Prof. Dr. Clemens Fuest oldu.

Merkezi Almanya'nın Münih kentinde bulunan Ifo'dan yapılan açıklamaya göre, görevi Hans-Werner Sinn'den devralan Fuest, enstitünün yeni başkanı seçildi.

Daha önce Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezinin (ZEW) Başkanı olan Fuest, konuya illişkin açıklamasında "Yeni sorumluluklarımı üstlenmeyi bekliyorum. Ifo'ya ve Münih Üniversitesine bana duydukları güvenden ötürü, özellikle de Ifo'ya 17 yıl boyunca başarılı şekilde liderlik eden selefim Sinn'e teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Fuest, ayrıca Ifo'ya kendi araştırma alanlarını da getireceğini ve bunların arasında vergi politikası ve Avrupa entegresyonunun ekonomik yönleri gibi alanların bulunduğunu belirtti.

1999 yılından beri Ifo'nun başkanı olan Hans-Werner Sinn, Alman hükumetinin bazı ekonomi politikalarını, mülteci politikasını ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) parasal genişleme programını eleştirmesiyle dikkati çekiyordu.

-Clemens Fuest kimdir?

Clemens Fuest, başta Almanya olmak üzere Avrupa ekonomisine ilişkin anket ve araştırmalar yapan ZEW'in 2013 yılından bu yana başkanlığını yürütüyordu. Almanya'nın Bochum ve Mannheim kentlerinde ekonomi eğitimi alan Fuest, "Avrupa Birliği Mali Anayasası" konulu bir tez ile 1994 yılında Köln'de doktorasını aldı. 2001 yılında ise maliye politikası ve işsizlik arasındaki ilişkiyle ilgili bir çalışmasıyla üniversitelerde eğitmen olarak derslere girme hakkı elde eden Clemens Fuest, aynı yıl Köln'de ekonomi politikası profesörü oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Münih Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title