Haberler

İflastaki Yunanistan Kişi Başı Gelirde Türkiye'yi Üçe Katladı

Güncelleme:

İki yıldır kemer sıkan Yunanistan'da kişi başı gelir tam 24 bin Euro.

Komşu'dan daha fazla çalışan Türklerin geliri ise 8 bin Euro. Üstelik, bizde asgari ücret 300 iken, onlarda 684 Euro'yu buluyor

GELİRİ TÜRKİYE'DEN FAZLA

Toplam 242 milyar Euro milli gelir ve 421 milyar Euro'luk borcu ile Yunanistan'ın kaderini pazar günkü referandum belirleyecek. 619 milyar Euro milli gelire sahip Türkiye ise 137.8 milyar Euro'luk özel sektör borcu ve durma noktasına gelen sanayi üretimi ile koalisyon seçenekleri ve yeni bir seçim tartışmasının içine girdi.

TÜRKİYE'DE 8, YUNANİSTAN'DA 24 BİN EURO

24 bin Euro kişi başı gelir ile AB'den kopma noktasına gelen komşuya karşılık Türkler 8 bin Euro kişi başı gelir ile bir yılı geçirmeye çalışıyor. Asgari ücretin 300 Euro'ya denk geldiği Türkiye, bazı temel ekonomik göstergelerde iflasın eşiğindeki Yunanistan'dan bile gerilerde kalmış durumda.

ORTALAMA ÜCRET 748 EURO

Bugüne kadar 7 temerrüde düşen Yunanistan'da AB ile sürdürülen borç görüşmeleri referandumun sonucuna göre şekillenecek. 11 milyon nüfuslu Yunanistan, 1981 yılında girdiği AB içinde 'birliğin en fakir ülkesi' olarak nitelendirilirken 1985 yılı itibarıyla AB'nin para musluklarını açması ile gelir seviyesini yukarılara taşıyarak bugün 24 bin Euro kişi başı gelir ve 748 Euro ortalama ücrete ulaştı. 77 milyon nüfuslu Türkiye'de ise 26 milyona ulaşan çalışanın 5 milyonu asgari ücret alıyor. Türkiye'de 300 Euro olarak hesaplanan asgari ücret, Yunanistan'da ise 684 Euro. Çalışma saatlerine bakıldığında ise Türkiye'de işçiler AB ortalamasından haftada 6.4 saat fazla çalışıyor. Türkiye'de haftalık 45 saat olan çalışma süresi ise Yunanistan'da 38 saat.

İŞSİZLİK YÜZDE 25.6

İşsizlik rakamlarına bakıldığında ise Türkiye'deki hızlı iş gücü kaybı ile birlikte Mart 2015'te yüzde 10.6'lık bir işsizlik oranı ortaya çıktı. Yunanistan'da bu oran yüzde 25.6. Yunanistan'ın yüksek kamu borcuna karşılık yaklaşık 100 milyar Euro'luk özel sektör borcu bulunuyor. Türkiye'de ise bu rakam 137.8 milyar Euro'yu buluyor.

AB BU KEZ ENGEL OLAMADI

2008 krizi sonrasında altüst olan Yunan ekonomisine, AB'den gelen parasal destek, kemer sıkmayı da beraberinde getirdi. 2011 yılında da Papendreu hükümetinin bu durumu referanduma götürmek istemesi AB içinde büyük tepki oluşturdu. Kemer sıkmaya hayır diyen çoğunluğun oyuyla iktidara gelen Çipras, tüm tepkilere rağmen referandum ilan etti. Son anketler "AB'ye evet" olarak görününce, Çipras ve kurmaylarının halktan pazarlıklarda elini güçlendirmek için "Hayır" oyunu istedi. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yunanistan Türkiye Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (164)

OS:

TÜRKİYE CUMHURİYET KURULALI BELİ BEİBİR İFLAS İÇİNDE YAŞIYOR DİĞER KESİM BOLUK İÇİNDE TIPKİ TAYİP GİBİ

46
31
yanıtYanıtla
HehemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tayyip gelmeden önce nasıldı? onu da bi hesaplasanıza! Nereden nereye geldik. Tabi bunu genç nesil bilmez. Şükredin şükredin, nankörlükle bi yere varılmaz!

21
16
yanıtYanıtla
ReismobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Öyle devletin parasını bol keseden dağıtılırsa demekki sonu yunanistan gibi oluyormuş.

15
17
yanıtYanıtla
MustimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ya boş insanlar siz hic arastirdinizmi ekmek kac euor bilihonuzmu turkiye cenet

18
13
yanıtYanıtla
TürkiyemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

bırakın rakam oyunlarını hainler

6
23
yanıtYanıtla
TrkbymobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ya turkiye yi kotulemek icin sacma haberler yapiyosunuz 1,6 milyar dolar borcunun odeyemeyen bir ulkeden bahsediyosunuz bankalari batmis issizligin tavan yaptigi bi ulke. Bazen cok komik oluyosunuz haberler.com. :)):):):):):) ayrica nufusuda goz onunde bulundurun. 10 milyona 80 milyon.

17
11
yanıtYanıtla
omer:

japonyanin dini budizm nufusu 125 milyon kisi basi 46 bin dolar insanlari saygili hata yapan yoneticiler halktan af dileyip intihar ediyor adamlari ne 9 siddetindeki depremler ne de tsunamiler engelleyemiyor egitim duzeyi turkiyeden cok daha yuksek halki birbirine dusurmek isteyenler yuhalaniyor. olmasi imkansiz dusuncesi bile komik barindirmazlar yuz veren olmaz ama diyelim ki orada akp gibi bir parti olsaydi liderleri toplu intihar ederdi turkiyenin durumu utanc verici ben boyle muslumanligin

23
5
yanıtYanıtla
Zaza KürdümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bütün yıl sigortasız ayda 890 lira ücret alıp ezilen işçiler sayesinde Türkiye ayakta Avrupada insanlar kendini devlete ya da patronlarına ezdirmez fark bu

22
3
yanıtYanıtla
İddaasına varımmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

kominşst bir siteden falan aldılar bu haberi bu kadar sacma sapan bir haber olamaz .. sanayi 0 he? borc milyon euro he ? ne içtiniz bu tabloyu yaparken dıye sorarlar adama hiç mi oecd tuik ne bilim worldbank data larına bakmıyorsunuz ? bilgileri kontrol etmiyorsunuz bu kadar mı cahil sanıyorsunuz siz bu halkı? adamlar battı battı bankamatikten 60 eurodan fazla para cekemiyor hala gelmiş kişi başı milli gelir 24bin euro diyor yahu..

15
9
yanıtYanıtla
cengiz27:

sözcü gazatesi ve diğer israil uşakları hepiniz yunanistana gidin. hep biz rahatlarız hem de siz dindaşlarınızla yaşarsınız.

12
10
yanıtYanıtla
Tüm 164 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title