Haberler

İflasın Eşiğindeki Moğolistan IMF'yle Anlaştı

Hazinesi iflas tehlikesiyle yüz yüze bulunan Moğolistan'ın IMF destekli 5.5 milyar dolarlık şartlı yardım programına razı olduğu bildirildi.

Hazinesi iflas tehlikesiyle yüz yüze bulunan Moğolistan'ın IMF destekli 5.5 milyar dolarlık şartlı yardım programına razı olduğu bildirildi.

IMF'nin duyurduğu anlaşma, ekonomik istikrar programı adı altındaki kemer sıkma önlemlerinin Moğol meclisince onaylanması koşuluyla geçerlik kazanacak.

Anlaşmaya göre, Ulan Bator yönetimi, anlaşma aracılığıyla IMF'den ilk etapta 440 milyon dolarlık kredi çekebilecek. Dünya Bankası ve Asya Kalkınma Bankası'nın yanı sıra, Japonya, Güney Kore ve Çin hükümetlerinin ikili düzeyde sağlayacakları tercihli kredi ya da döviz takas imkanlarıyla paket büyüklüğü 5.5 milyar dolara kadar çıkabilecek.

Uluslararası piyasalarda, Moğol hükümetinin Mart ayındaki 580 milyon dolarlık uluslararası tahvil geri ödemesini yapamayacak durumda bulunduğu dile getiriliyordu.

Çin ile Rusya arasına sıkışan ve denize doğrudan erişimden yoksun olan Moğolistan, yeraltı maden zenginliklerine dayanarak birkaç yıl evveline dek son derece hızlı büyüme oranlarına erişti, ancak uluslararası emtia fiyatlarında başlayan gerilemeyle mali zorluk içine düştü.

Asya bozkırlarında bu yıl etkili olan olağanüstü sert kış koşulları da iflasın eşiğindeki ülkenin can damarlarından hayvancılığa büyük darbe vurdu.

Üç milyon civarındaki nüfusuyla ülkede cari açık 2016 yılında bir önceki seneye göre üçe katlanarak 1.5 milyar dolara genişledi.

Moğolistan, 1990-2010 döneminde IMF ile 5 kez stand-by anlaşması imzalamıştı. Bunların sonuncusu 2009-10 yıllarında uygulanmıştı. - Pekin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Bankası Moğolistan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title