Haberler

İflası Açıklanan Parma Kulübü Başkanı, Kulübü Kara Parayla Kurtarmak İstemiş

Esma Çakır, Roma-DHA İtalya Serie A'da yer alan 102 yıllık Parma kulübünün iflası dün açıklandı.

Esma Çakır, Roma-DHA

İtalya Serie A'da yer alan 102 yıllık Parma kulübünün iflası dün açıklandı.

218 milyon Euro borcu olduğu belirtilen kulübün gözaltına alınan yeni başkanının, akladığı kara parayı, borç batağından çıkarmak için kulübün hesabına aktardığı ortaya çıktı. İtalya Birinci Futbol Ligi'nde büyük finansal krizin içine düşen ve sezon başından bu yana teknik edip, futbolcular ve diğer çalışanlara maaşlarını ödeyemediği için toplam 3 puanı silinen Parma'nın iflası resmen açıklandı.

Kulüp avukatlarının başvurusu üzerine mahkeme, bir asırlık tarihe sahip kulübün satışının gerçekleşmesi için muhasebeciler Angelo Anedda ve Alberto Guiotto'yu kayyum olarak atadı.

Kayyumlar ayrıca, futbol takımının sezon sonuna kadar maçlara çıkabilecek kadar yeterli finansmanı olup olmadığını da değerlendirecek. Serie A Kulüpler Birliği, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda, en azından sezon sonuna ulaşabilmesi için ligin son sırasındaki Parma'ya 5 milyon Euro bağışlanmasını kararlaştırmıştı.

Kulübü satın alacak kimsenin bulunmaması halinde Parma'nın amatör lige düşebileceği belirtildi.

Geçen sezonu 6'ncı sırada bitiren Parma'nın müzesinde 3 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 1 Avrupa Kupa Galipleri, 2 UEFA ve 1 UEFA Süper Kupası bulunuyor.

Kulübün taraftarları, mali krizin ayyuka çıkması üzerine spor tesisleri ve stadyuma, "Hırsızlık nedeniyle kapalı" yazıları yazdı.

KULÜBÜ, DOLANDIRICILIK VE SAHTEKARLIKLA KURTARMAK İSTEDİ

Borç batağına giren Parma'yı geçtiğimiz ay 1 Euro gibi sembolik bir rakama satın alan Giampietro Manenti ise Çarşamba günü, sahtecilik, kara para aklama ve dolandırıcılık gibi suçlardan diğer 20 kişi ile birlikte gözaltına alınmıştı.

İtalyan basınında yer alan haberlerde söz konusu soruşturmanın ilginç detaylarına yer verildi.

Bunlara göre tutuklanan Manenti, mafya gruplarının hizmetinde çalışan bilgisayar korsanlarının (hacker) yardımıyla, uyuşturucu satışı ve şantaj yöntemiyle elde ettiği yüklü miktardaki kara parayı, bazı banka hesaplarından kulübün hesabına aktardı.

Manenti'nin emriyle suç örgütüne üye korsanların, çok sayıda kredi kartını kopyalayarak da yüklü miktarlarda para elde ettiği belirtildi.

Son olarak bu yöntemle 5 milyon Euro elde ettiği belirtilen başkanın, en azından teknik ekip ve sporcuların maaşlarını acilen ödemeyi hedeflediği, ancak bunun gerçekleşmediği belirtildi.

Ülke basını, kulübü satın almadan önce de "mafya yöntemleriyle" bu suçlara bulaşmış olan Manenti'yi yerden yere vurdu.

La Stampa gazetesi, "Manenti, kulübü kirli parayla kurtarmak istiyordu",

La Repubblica ise "Parma'yı kopyalanmış kredi kartlarıyla kurtarmak istiyordu" başlıklarını kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esma Çakır Parma Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title