Haberler

İflas Eden İş Adamı Köylerde "Ozanlık" Yapıyor

Güncelleme:

Denizli'de tekstil işiyle uğraşırken 6 yıl önce iflas eden Sadık Kaytan, minibüsten oluşturduğu "seyyar market" aracıyla, köy köy gezerek hem ozanlık hem de satış yaparak geçimini sağlıyor.

KÖY KÖY GEZEREK OZANLIK YAPIYOR

Okulu bitirdikten sonra askere gidene kadar düğünlerde saz çalıp türkü söylediğini ifade eden Kaytan, şöyle konuştu: "Askerden sonra da Denizli'de tekstil işiyle uğraşmaya başladım. Tekstil ihracatı ile uğraştıktan sonra 6 yıl önce karşılıksız çek ve senet yüzünden alacaklarımı tahsil edemeyince, firmamı kapatmak durumunda kaldım. Tekstil işi bitince de sazımı alıp, yollara düştüm. Hem türkülerimi insanlarla paylaşmak hem de geçimimi sağlamak için aracımı mini bir markete dönüştürdüm ve ihtiyaç duyulabilecek iğneden ipliğe ürünleri koydum. Köyleri dolaşmaya başladım. Özellikle Kütahya bölgesinde, köy köy geziyorum. Oralarda güncel olaylardan, sıkıntılardan, memleketimin güzelliklerinden aldığım ilhamla yaptığım türküleri seslendiriyorum. Seyyar marketimde ki ürünleri de satışa sunuyorum."

ERMENEK'TEKİ MADENCİLERE TÜRKÜ YAZDI

Kaytan, türkülerinde genellikle güncel olayların yer aldığını ve son bestelerinde ise Soma faciası, Çözüm Süreci ve 2023 Hedefi'nin konu edindiğini dile getirdi.Kendisinin de bir madenci çocuğu olduğunu ve babasını maden kazasında kaybettiğini belirten Kaytan, "10 yaşımda yetim kalmış bir insan olarak, Soma faciası beni çok derinden etkiledi" dedi. Bu ilhamla "Madenci" türküsünü yazıp ortaya çıkardığını anlatan Kaytan, Soma için, "Ana babayı sılayı terkeyledik. Üç bin metre yerin altına girerdik. İçeride yangın çıkmış bilemedik. Bir avuç kömüre ne canlar verdik. Başbakanımız, bakanlar, vekiller geldi. Sevdiğimin gözyaşı ciğerimi deldi. İçerideki yangın her şeye engeldi. Cumhurbaşkanımız taziye diledi. Devletin bütün imkanları seferber edildi. Her yerden kurtarma ekipleri geldi. Dertli anam, aman aman ben bu acıya nasıl dayanam" dizelerini yazdığını bildirdi.

"TÜRKÜLERİMDE HÜZÜNLER VE UMUTLAR VAR"

Kaytan, "Türkiye'm" türküsünde ise terörün millete çok acı çektirdiğinin altını çizerek, "Hedefi 2023 koyduk. Zulme, kedere, biz yokluğa doyduk. Bütün dünya bilsin biz kardeş olduk" mısralarını aktardı. Bestesini yaptığı 60 türküsü ile 7 derlemesini kitapta toplayıp albüm çıkarmak istediğine değinen Kaytan, "Türkülerimde, hüzünler var, umutlar var, güzellikler var. Bir anlamda yaşam var. Ancak vatan ve barış sevgisi penceresinden daha güzel günlere ulaşılacağı mesajını verdiğime inanıyorum. Bunu daha çok kişiyle paylaşmayı istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Denizli Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title