Haberler

İETT'den Türk Kızılayı'na Taze Kan Desteği

Güncelleme:

İETT, Türk Kızılayı ile gönüllü kan bağışı konusunda ortak protokol imzaladı.

İETT, Türk Kızılayı ile gönüllü kan bağışı konusunda ortak protokol imzaladı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 bine yakın çalışanı bulunan İETT, Türk Kızılayı ile "Gönüllü kan bağışçılarının eğitimi, kan bağışçısı kazanım faaliyetlerinin yürütülmesi" için işbirliği protokolüne imza attı.

İETT'ye ait ulaşım kütüphanesinde düzenlenen törende, protokole, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar imza koydu. Törene, İETT genel müdür yardımcıları, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanlar da katıldı.

İmza töreninde konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Kızılay'ın 50 yıldır ülkenin güvenli kan ihtiyacını karşılayan bir kurum olduğunu, 2005'te çıkarılan bir kanunla tek görevli olarak atandığını, bu tarihten sonra yürütülen çalışmalar sonucunda bağışların sürekli artış göstererek, yıllık 1 milyon 800 bin ünite kan toplandığını anlattı.

Kan bağışının kutsal bir görev olduğunu ifade eden Akar, bağışlanan her bir ünite kanın işlemden geçirilerek üç ayrı hastaya verildiğini, dolayısıyla bu verinin 3 ile çarpılması halinde yılda 4,5 milyon hastanın şifa bulduğunu aktardı.

Kanı veren donörlerin bu sayıda çok büyük payı olduğunu bildiren Akar, "Birisine sadaka verirken kime verdiğinizi bilirsiniz ama kan bağışladığınızda bunun kime hayat vereceğini bilemezsiniz. Bizim bu yolda birlikte yürüdüğümüz insanlar, kurum ve kuruluşlar var. Bunların başında gelen kurumlardan olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT'ye böylesine kutsal bir işte bize yoldaşlık ettikleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Bağışla belki de bir değil birkaç hayat birden kurtarmış olacağız"

Baraçlı ise İETT'nin pek çok sosyal sorumluluk projesine destek verdiğini ama bu seferki işbirliğinin hayat veren bir proje olduğunu belirterek, kana ihtiyacı olan kişinin ilk olarak Kızılay'a koştuğunu kaydetti.

Gönüllülüğün burada ortaya çıktığını, bu zorlukları yaşamadan önce kan bağışında bulunulması gerektiğini ifade eden Baraçlı, kurum olarak tüm çalışanlarıyla bu projenin içerisinde olmaya hazır olduklarını aktardı.

Baraçlı, "Yapacağımız bağışla belki de bir değil birkaç hayat birden kurtarmış olacağız. Bizler esasında küçük bir katkıda bulunuyoruz. Asıl büyük katkıyı Kızılay olarak onlar yapıyor ve hem ülkemizde hem de dünyada büyük adımlar atmaya çalışıyorlar. Bizler İETT olarak, büyük bir havuza küçük bir damla akıtmak için buradayız. Bu, gönüllülük esasına dayalı bir iş. Bu nedenle otobüslerimizin içerisinde bulunan LCD ekranlar ve reklam alanlarımızı da Kızılay'a açmak suretiyle bu çalışmayı sürdürülebilir hale getirmek için de varız" ifadelerini kullandı.

İlk kanı Baraçlı verdi

Protokol imza töreninin ardından Baraçlı, ilk kanı vererek kampanyayı başlattı.

Töreninin sonunda Baraçlı, Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar'a İstanbul'un simgesi nostaljik tramvay maketi hediye etti.

Kan kampanyası kapsamında İETT personeline, Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi ekipleri tarafından kan bağışı konusunda bilinçlendirme eğitimi verilecek.

İETT çalışanları, kan bağışının önemine dikkati çekerek toplumda farkındalık yaratmak için kan bağışlayacak. Kan bağışı kampanyası sadece İETT çalışanları ile sınırlı kalmayacak. Kuruma ait duraklar ve garajlar da İstanbulluların kan bağışında bulunması için tahsis edilecek. Kızılay ekipleri ve İETT'nin belirlediği önemli noktalarda sabit kan alma birimleri de kurulacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hayri Baraçlı Türk Kızılayı Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title