Haberler

İEF'de Sergilenecek 96 Metrelik Rüzgar Türbini Tırlarla Taşındı

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) sergilenecek 96 metre uzunluğundaki rüzgar türbini fuar alanına tırlarla taşındı.

İzmir'de bu sene 86'ncısı düzenlenen ve bugün başlayıp 27 Ağustos'ta sona erecek fuarda bir firma tarafından devasa rüzgar türbini tanıtılacak.

Her bir kanadının uzunluğu 58, kulesinin boyu da 38 metre olan türbin, Kültürpark Lozan Kapısı'nın giriş kısmında sergilenecek. Türbinin parçaları bir nakliye firması tarafından trafik polislerinin kontrolünde tırlarla alana getirildi.

Nakliye firmasının İzmir Bölge Müdürü Levent Çağkan Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, boyu 96 metre, ağırlığı ise 65 ton olan türbini gerekli izinleri alarak özellikle trafiğin yoğun olmadığı gece saatlerinde taşıdıklarını bildirdi.

Fuarın temasının "İnovasyon ve Enerji" olduğunu belirten Özkan, buna uygun olarak ziyaretçilere "yeşil enerji"nin tanıtılacağını dile getirdi.

İnsanlara genellikle dağlarda gördükleri rüzgar türbinlerinin daha yakından tanıtılacağını anlatan Özkan, konunun farkındalığı için gençler ve çocukların da yenilenebilir enerjiye özendirilmeye çalışılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kültürpark Lozan İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title