Haberler

İdris Baluken Cezaevinden Çıktı

DİYARBAKIR 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesine karar verdiği HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden çıktı.

DİYARBAKIR 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesine karar verdiği HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden çıktı. İdris Baluken'i cezaevinin önünde HDP'li milletvekilleri ve partililer karşıladı. İdris Baluken seçilmiş siyasetçilerin bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

Bugün, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katılan İdris Baluken savunmasını yaptı. Mahkeme, İdris Baluken'in tahliyesine karar verdi. İdris Baluken'in tahliyesine karar verilmesinin ardından partililer Kocaeli F Tipi Cezaevi'nin önüne geldi. Partililer cezaevinin yakınında bulunan bir tesisin önünde bekledi. İdris Balukan saat 18.15 sıralarında cezaevinden çıktı. HDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca ve partililer İdris Baluken'i karşıladı. Ali Haydar Konca, İdris Baluken'e çiçek verdi.

Baluken yaptığı açıklamada, "Bugün benim dışarı çıkmam değil, Selahattin Demirtaş'ın içeride olması haberdir. Bu arkamda gördüğünüz cezaevinde şu anda bir siyasi partinin eş başkanı, milletvekili, belediye başkanları ve seçilmiş siyasetçileri var. Bir genel merkez binasından daha fazla siyasetçimiz cezaevinde bulunuyorsa bu Türkiye demokrasisi açısından hangi noktada olduğumuzu gösteriyor. İçeride gazeteciler var, sanatçılar var, hasta tutsaklar var. Bu ayıp devam ettiği sürece biz bu şekilde ki tahliyelerle sevinecek bir ruh halini bile inanın yaşamakta zorlanıyoruz. Her şeyden önce bu partinin eş başkanlarının, vekillerinin, seçilmiş siyasetçilerinin de bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü içerisinde bulunduğumuz referandum sürecinin meşrutiyeti bile aksi takdirde tartışmalı bir duruma gelecektir. Bu husus çok nettir. Selehattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve vekillerimiz içeride olduğu sürece bu referandumun meşrutiyeti bile ileriki süreçte ciddi şekilde tartışılır. O nedenle umarım bir an önce bu ayıptan vazgeçilir" dedi.

Baluken konuşmasının ardından partililerle birlikte cezaevinin önünden ayrıldı. - Kandırakocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Haydar Konca İdris Baluken Diyarbakır Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title