Haberler

İstanbul'u Lodos Vurdu, Yüzlerce Sefer İptal Oldu

Güncelleme:

İstanbul sabaha lodos kabusuyla uyandı. Devrilen ağaçlar yol kapattı, boğazda dev dalgalar oluştu. THY, İDO ve BUDO kuvvetli lodos yüzünden yüzlerce seferini iptal etti.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan lodos nedeniyle devrilen ağaç, Barbaros Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Boğaz'da dev dalgalar oluştu, bazı vapur seferleri de iptal oldu. THY de fırtına nedeniyle 299 seferinin yapılamadığını açıkladı.

THY SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

THY, bugün ve yarın yapacağı 229 seferi "meteorolojik rapor doğrultusunda olumsuz hava koşulları beklendiği" gerekçesiyle iptal etti.

THY, iptal edilen iç ve dış seferleri internet sitesinden açıkladı. İptallerle ilgili yapılan açıklamada, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları'nın uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.

BOĞAZ'DA DEV DALGALAR OLUŞTU; BEŞİKTAŞ- ÜSKÜDAR VAPUR SEFERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Kötü hava şartları nedeniyle bazı vapur seferleri de iptal oldu. Beşiktaş-Üsküdar vapur seferleri iptal edildi. Beşiktaş iskelesinde "Yoğun Hava Muhalefeti Nedeniyle Seferler İptal" yazısını görenler diğer ulaşım araçlarına yöneldi.

İlgili Haberler

İDO VE BUDO BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot seferi
07.15 Yalova - Yenikapı Ferry Cat Tipi Hızlı Feribot seferi
07.30 Yenikapı - Bursa Hızlı Feribot seferi
07.30 Yenikapı - Bursa Hızlı Feribot seferi
07.30 Bursa - Yenikapı Hızlı Feribot seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
08.15 Yenikapı - Yalova Ferry Cat Tipi Hızlı Feribot seferi
08.40 Kadıköy - Yenikapı - Bursa Deniz Otobüsü seferi
09.00 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
09.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
18.30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

08.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
13.45 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

GÖKÇEADA'YA 2 GÜN ULAŞIM YOK

Çanakkale Boğazı ve adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması; dün, bugün ve yarınki Kabatepe-Gökçeada hattında yapılması planlanan bütün seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal etti. Geyikli- Bozcaada seferleri de aynı şekilde iptal edildi. Bursa-İstanbul arası çalışan BUDO da deniz uçağı seferlerini iptal etti.

KARLAR ERİYİP SEL OLABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yüksekliğinin kayak merkezleri olan Bursa Uludağ'da 185, Kocaeli Kartepe'de 177, Bolu Kartalkaya'da 168, Isparta Davraz'da 135, Çankırı Ilgaz'da 90, Manisa Spil dağında 25 santimetre olduğunu belirtti. Kuvvetli lodos fırtınasıyla birlikte hava sıcaklıklarında artış ve yağış beklendiği açıklandı. Yetkililer sıcaklığa bağlı kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve taşkın riskine dikkat çekerek uyarıda bulundu.

LODOS İSTANBUL'DA AĞAÇ DEVİRDİ

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan lodos, saat 6.30 sıralarında Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda bir ağacın devrilmesine neden oldu. Olayda herhangibi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenilirken, devrilen ağacın yolu kaplaması nedeniyle yol trafiğe kapandı. Polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle Barboros Bulvarı'nın Beşiktaş İstikameti Yönü dubalar eşliğinde kontrollü bir şekilde trafiğe kapatıldı.

Trafik yoğunluğu oluşmaması amacıyla ulaşım karşı şeride verilerek karşılıklı olarak sürdürüldü. Olay yerine belediye ekipleri gelerek yürüttükleri çalışmayla devrilen ağacı elektirikli testere yardımıyla parçalara ayrıldı ve ağaç yol kenarına taşındı. Ağacın kaldırılmasıyla trafik tekrar normal seyrine döndü.

ÇANAKKALE'DE FIRTINA

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, zaman zaman etkisini artıran kuvvetli fırtınanın saatteki hızı bazı bölgelerde 60 kilometreye kadar ulaştı.

Fırtına nedeniyle daha önce iptal edilen Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındaki seferlere ek olarak Lapseki-Gelibolu feribot seferleri de geçici olarak durduruldu.

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle boğaz hattındaki deniz ulaşımı güçlükle yapılabiliyor.

Fırtına, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferlerini olumsuz etkiledi.

Feribotların iskeleye yanaşma ve kalkma manevraları güçlükle yapılırken fırtına nedeniyle geçici olarak durdurulan Lapseki-Gelibolu hattından Çanakkale'ye gönderilen araçlar kentte uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, ancak fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından seferlerin normal olarak yapılabileceğini, ayrıca, yaşanan yoğunluk nedeniyle Çanakkale-Eceabat arasındaki seferlerin saatsiz olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

BURSA'DA KUVVETLİ LODOS

Bursa'da, kuvvetli lodos nedeniyle yerinden sökülen sac bir çatı, tramvay hattında tellerin üzerine düştü.

Kentte dün akşam başlayan ve giderek kuvvetlenen lodos, günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Gece yer yer devam eden ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren lodos nedeniyle bazı tabela ve çatılar uçtu, vatandaşlar yollarda yürümekte zorlandı. Zaman zaman yollara devrilen cisimler nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi'nde, hafif raylı sistemin (BursaRay) Osmangazi İstasyonu önünde yaklaşık 100 metre uzaklığında yerinden sökülerek gelen sacdan yapılmış çatı, tramvay hattını kapattı. Tellerin üzerine düşen çatı, kıvılcımlar saçmaya başladı.

Olay yerine gelen polis, zabıta ve itfaiye ekipleri, tellerdeki enerjiyi keserek çevrede güvenlik önlemi aldı. Durakta kalan yolcuları, alternatif ulaşım araçlarına yönlendirildi.

Çatının tellerin üzerinden alınması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Çanakkale Kabataş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

Hamdi BeymobilWeb@haberler.com:

Yapılan iyi şeyleride görün biraz ne kadar hain duygusu z insanlar var Marmaray a dolarsınız karşıya geçebilmek için böyle zamanlarda anlarsınız kıynetini gezi zekalı zavallilar bunları mı gereksix yoksa hee

5
8
yanıtYanıtla
DOGRUYOLDAYIM:

Mevsim icabı her şey normal, can güvenliğine dikkat etmeli.

6
0
yanıtYanıtla
Kemal özatabükücüMobil-IOS:

Tazikli rüzgar tehlikeli

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title