Haberler

Idlip'te Ölenler Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Haber - Kamera: İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL DHASuriye'nin İdlip kentinde dün, kimyasal saldırı sonucu öldürüldükleri iddia edilen siviller için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber - Kamera: İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL DHA

Suriye'nin İdlip kentinde dün, kimyasal saldırı sonucu öldürüldükleri iddia edilen siviller için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dün İdlip kentinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli vatandaş hayatını kaybetmişti. Ölümlere yol açan saldırının kimyasal saldırı olduğu iddia edilmişti. Ölen siviller için "Genç Hareket" isimli grup, Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazına AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da katıldı. Yaklaşık 150 kişilik grup, ikindi namazının ardından Fatih Camii avlusunda toplandı. Kalabalık adına Genç Hareket Grubu Genel Sekreteri Serkan Demirel burada basın açıklaması yaptı.

'SAVAŞIN HAİN YÜZÜNÜ GÜN GEÇTİKÇE ÖĞRENMEKTEYİZ"

Saldırıdan, Esed rejimi ve Rusya'yı sorumlu tutan Demirel, 'Dün, İdlip'te havadan kimyasal sarin ve klor gazı kullanılarak çoğu çocuk olmak üzere 100 Müslüman şehit edildi, 400 kişi de yaralandı. Şehit sayısı zaman geçtikçe artıyor. Suriye topraklarında savaşın hain yüzünü gün geçtikçe öğrenmekteyiz. Bu zamana kadar Esed ve Rusya, Suriye'de resmi rakamlara göre 168 defa kimyasal saldırıda bulundu. Tüm dünyanın kırmızı çizgilerini 168 defa ihlal eden Esed'e karşı dünya halen iki yüzlü ve sessiz davranıyor" dedi.

'BU ÖLÜMLERİN EN BÜYÜK SEBEBİ İSLAM ÜMMETİNİN TEMBELLİĞİDİR"

Demirel, şöyle devam etti: 'Bu katliamların tek suçlusu zalim Esed değildir. Bu katliamların tek ve yegane sorumlusu Rusya da, İran da değildir. Bilinmeli ki bu katliamın asıl müsebbibi İslam dünyasıdır. En başta da batıya bedenlerini, ruhlarını ve vatanlarını satan Arap coğrafyasıdır. Sonrası da biziz. Bu ölümlerin en büyük müsebbibi İslam ümmetinin tembelliğidir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serkan Demirel Suriye İdlip Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
title