Haberler

İdil'de Hdp ile Hüda-Par Çatışması: 2 Ölü (4)

Cenazeler ADLİ TIP KURUMU'NA GÖNDERİLDİ

Nusaybin Devlet Hastanesi'nde bulunan Hüda-Par'lı Abdülcelil Talayhan ile Mehmet Şerif Şimşek'in cenazeleri Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla otopsi yapılmak üzere Mardin Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazelerin morgdan çıkarılması sırasında hastane bahçesinde toplanan Hüda-Par'lılar, tekbir getirerek PKK aleyhinde slogan attı. Polis ekipleri hastane çevresi ve bahçesinde geniş güvenlik önlemleri alırken, cenazelerin ayrılışından sonra Hüda Par'lılar da dağıldı.

Hüda-Par'ın desteğiyle Şırnak'tan Bağımsız Milletvekili adayı olan Şehzade Demir, hayatını kaybeden Mehmet Şerif Şimşek'in kayınbiraderi olduğunu söyledi. Öldürülen 2 kişinin de Hüda-Par üyesi olduğunu söyleyen Demir, "Kendilerini istemeyen, kendilerini sevmeyen, kendilerini köylerinde istemeyen insanlara zorla, silahla baskı yaparak onları baskı altına almaktan başka bir şey değildir. Bugüne kadar o köye gelmemişler, bugüne kadar o köyden oy istememişler. Bu köy genelde mütedeyyin insanlardır. Gelip kadınlı kızlı şenlik düzenlemişler, açık saçık sosyete bayanlarla köy töresine uymayan bir program düzenlemişler. Doğal olarak inancında hassas olan köylüler buna tepki göstermiş. Onlar da biz istediğimiz her yere gideriz şeklinde tahrik ve provoke edici sözler söylemişler. Köylülere taşlarla saldırmışlar. Onların gençliğine mensup bir kişi, gelenlerin tahrikiyle eve gidip silahını alıp bu köylüleri taramış" dedi.

DBP, SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, partisinin İdil ilçe binasında olayla ilgili yaptığı açıklamada, sağduyu çağrısında bulundu. Olayın daha önceden tasarlanmış bir provokasyon sonucu meydana geldiğini ve askerlerin de geç müdahale ettiğini öne süren Aslan, şöyle dedi:

"Bugün yaptığımız köy ziyaretlerinin birinde yaşanan üzücü ve acı bir olay gerçekleşti. Kozluca Köyü'nde seçim kampanyamızda düzenlediğimiz konvoyun önü Hüda-Parlı kişiler tarafından kesilerek bu köye giremeyeceği ve bu köye konvoyun sokulmayacağı tehditler ve yaklaşımlarla kitlemiz provokasyona çekilmeye çalışıldı. Biz gelişebilecek provokasyonları değerlendirirken, halkımızı köyden çıkarmak için çaba sarf ederken nereden geldiği belli olmayan kimi kişiler ortamı gerip bir kavga söz konusu oldu. Yöneticilerimizin çabasıyla uzun konvoy köyden çıkartıldı. Konvoyumuzda bulunan 4-5 araç kalınca bu araçlara saldırı gerçekleşti. Saldırıda bulunan Hüda-Par'lıların Cizre ve çevre ilçelerden provokasyon için geldiği bize söylendi. Yaşanan can kayıplarından dolayı gerçekten üzgünüz. Halkımızın provokasyonlara karşı duyarlı olması gerekir. Kozluca Köyü'nde satılarla, silahlarla karşı karşıya gelinmiştir. Olayda 2 kişi ölmüş ve 2 HDP üyemizde satır ve bıçaklarla yaralanmıştır. Biz bu saldırının önceden hazırlandığını olay olduktan sonra öğrendik. Köyün muhtarı 3 gün önce Hüda-Parlıların köyde HDP'lilerin seçim çalışması yürütmemesi için tehditlerde bulunduğunu beyan etmiştir. Yine köyde HDP'lilerin afiş ve bayrak çalışması engellenmiş ve bayraklar yakılmıştır. Her ne kadar bu olayın yaşanmaması için bizler çaba sarf etmişsek te konvoy köyden çıktıktan sonra kalan 4-5 araca saldırı gerçekleşmiş ve bu ölümler meydana gelmiştir. Tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Provokasyonlara gelmesinler, herkesin duyarlı olması gerekmektedir. Olayda devletin ve özellikle hükümetin parmağı olduğunu düşünüyoruz. Gelişebilecek olaylar önceden bilinmesine rağmen, köyün 1 kilometre ilerisinde askeri alan olmasına rağmen, 10-15 dakika boyunca havaya ateş edilmesi ve silah seslerinin yükselmesine rağmen askerlerin müdahale etmemesi bize açık bir şekilde Kürtlerin kendi içinde çatışıp öldürmesini izleyen bir devlet politikası olduğunu ve bunun devlet tarafından destelendiğini bugün gördük ve yaşadık.Herkesi bütün halkımızı sağduyulu olmaya çağırıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Mehmet Şerif Nusaybin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

AzadmobilWeb@haberler.com:

Yaptiginiz bu haraketler Allah icinse Allah kabul etsin ama Allah icin degilde baska amac icinse Allah belanizi versin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title