Haberler

Idef?15 Cumhurbaşkanı Erdoğan?ın Katılımıyla Kapılarını Açtı - 1

Idef'15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kapılarını açtı 12'nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF'15) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Idef'15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kapılarını açtı

12'nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF'15) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı. Açılış kurdelesini "Tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" diyerek kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'de yaşanan göçmen faciasına ve duyarsızlıklara değinerek, "Çevrenizde bir ateş varsa oradan sıçrayan kıvılcım eninde sonunda gelir sizi bulur" dedi.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ülkemizde bulunan Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizin sayısı 2 milyon civarındadır. Suriye'deki çatışmaların başladığı günden beri ülkemize sığınan kardeşlerimiz için yaptığımız harcama 5,6 milyar doları buldu. Buna karşılık Avrupa ülkelerinde bulunan toplam sığınmacı sayısı 250 bin. Kendilerine sığınmak üzere gelen mültecilerin gemilerinin Akdeniz'de batmasına ve içindekilerin boğularak hayatını kaybetmesine kayıtsız kalıyorlar. Hatta sorunun çözümü olarak botların limanları terk etmeden batırılmasını, imha edilmesini teklif eden ülkeler bile var. Bugün Akdeniz, umut yolcularının, kundaktaki bebeklerin, kadınların mezarı oldu. Akdeniz'in acımasız dalgaları savaştan, kıtlıktan, çatışmadan kaçan binlerce çocuğun hayatını yuttu. Biz açık kapı politikası izlerken ne yazık ki onlar sınır kapılarını da gönül kapılarını da sıkı sıkıya kapatmış durumdalar. Bu şekilde ne kendi ülkenizin ne de dünyanın güvenliğini sağlayamazsınız. Eğer çevrenizde bir ateş varsa oradan sıçrayan bir kıvılcım eninde sonunda gelir sizi bulur. Çözüm bu yangına sırtınızı dönmek değil, el birliğiyle bu yangını söndürmenin yollarını aramaktır. Hiçbir siyaset, diplomasi, çıkar milyonlarca insanın acısından ölümünden daha önemli olamaz."

"SADECE ÜRÜN SATMANIN PEŞİNDE DEĞİLİZ"

Askeri araç ve gereç üretiminde hem ülkeyi savunmayı hem de diğer ülkelere savunma sanayi alanında destek vermeyi amaçladıklarını kaydeden Erdoğan, "Ülkenizi, insanınızı savunmak, bunun için her türlü tedbiri almak hem hakkımızdır hem yöneticiler olarak görevimizdir. Bu imkanların başka toplumların haklarının gaspı için kullanılması bizim asla kabul etmeyeceğimiz bir davranıştır. Dünyada saldırganlar oldukça savunma için daima hazır olmak bir mecburiyettir. Biz savunma sanayiimizi sadece kendimiz için değil, aynı zaman dostlarımız için de destekliyor, güçlendiriyoruz. Sadece ürün satmanın peşinde değiliz. Biz uzun vadeli ortaklıklar kurmayı, ortak projeler geliştirmeyi de hedefliyoruz" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELE, SAVUNMA SANAYİMİZİ KURMAMIZIN GEREKLİ OLDUĞUNU AÇIK ŞEKİLDE GÖSTERDİ"

Askeri kurumların geçmişlerinin eski dönemlere uzandığını kaydederek geçmişte askeri amaçlı araç-gereç üretimi konusunda önemli örnekler olduğunu belirttiği konuşmasında Erdoğan, "2'nci Dünya Savaşı'nın ardından çabaların yerini dışarıdan hazır ürün alımına bıraktığını üzüntüyle müşahede ediyoruz. Uçak fabrikaları, tersaneler ve diğer tesislerin kapısına kilit vurularak ihtiyaçlar NATO çatısı altında dışarıdan temin edilmeye başlandı. Kıbrıs çıkarması ve uzun yıllar boyunca sürdürmek zorunda kaldığımız terörle mücadele dönemi kendi savunma sanayimizi kurmamızın gerekli olduğunu bize çok açık şekilde gösterdi" diye konuştu.

"BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ ÖZGÜN TASARIMDIR"

Savunma sanayi alanında yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ana muharebe tankımız Altay ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Tankımızın prototipi hazır, yakında seri üretime geçilecek. İnsansız hava uçakları konusunda pek çok proje üretiyoruz. ANKA projesi ve Taktik İnsansız Hava Aracı sisteminde son aşamaya gelindi. Burgaz Ada Gemimizin inşası sürüyor. Bunlarla birlikte 100'e yakın askeri gemi ve karakol botu tersanelerimizde üretilerek Deniz Kuvvetlerimize ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza teslim edildi. Milli savaş uçağımızın tasarımıyla ilgili süreç devam ediyor. Deniz karakol uçaklarımız hizmete girdi. Askeri personeli mayın tehdidinden koruyan Kirpi araçlarından bugüne kadar 614 adedi TSK'ya teslim edildi. Seyir füzeleri, güdümlü roketler gibi ürünleri kendi teknolojimizle üretebilir hale geldik. Bundan sonraki hedefimiz özgün tasarımdır. Şu andaki tüm projelerimiz de buna yöneliktir."

"İMZALANACAK ANLAŞMALAR İLE İKİLİ SEVİYELER İVME KAZANACAKTIR"

Fuarıın açılışında konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da fuarın ülkeler arası savunma sanayi iş birliği faaliyetlerine zemin oluşturduğunu belirterek "Bölgesinde en büyük dünyada ise ilk 5 Savunma Sanayii Fuarı arasında yer alan IDEF Fuarı, dünya savunma sanayii firmaları ile tedarikten sorumlu makamları bir araya getiren ve ülkeler arası savunma sanayii iş birliği faaliyetlerine zemin oluşturan en önemli platformlardan birisidir. Her geçen yıl daha fazla ülke ve firmanın iştirak ettiği Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı süresince birçok işbirliği anlaşması da imzalanacaktır. İmzalanacak bu anlaşmalar ile ikili seviyeler daha büyük bir ivme kazanacaktır" dedi.

"FUARIN TANITIM VE İŞ BİRLİĞİ PLATFORMU OLUŞTURMASI ANA HEDEFİMİZDİR"

Fuarın yönetim ve sorumluluğunu üstlenen, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Orhan Akbaş ise konuşmasında fuarın önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Savunma sanayiinin gelişmesine katkıda bulunmayı kuruluş kanununda bir görev olarak yüklenmiş olan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, bu görevini yüce Türk milletinin bağışları ile yaratılan ve kendi faaliyet alanlarında lider şirket konumuna gelen Aselsan, Roketsan, Tusaş, Aspilsan gibi vakıf bağlı ortakları ile her dönemde büyüyen İDEF Fuarları vasıtasıyla yerine getirmektedir. Fuarın, yerli ve yabancı tedarik makamları ile savunma sanayi firmaları için uygun bir tanıtım ve iş birliği platformu oluşturması ana hedefimizdir. Artan ülke, heyet ve firma sayısının yanı sıra sergilenen yeni teknoloji ürünleriyle tedarik makamları ve savunma sanayi şirketleri için önemli bir iş birliği, pazarlama ve tanıtım platformu konumuna ulaşmıştır."

AÇILIŞ KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, açılışın onur konuğu olduğu anonsu yapıldı. Açılış töreninde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de katıldı. Açılış töreninde ilk olarak barkovizyonda Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü'nün tanıtım filmi gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada "Dünyanın en büyük 4 etkinliğinden biri haline gelen bu fuarın düzenlenmesinde emeğe geçenlere yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmasının ardından Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Özel, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Genelkurmay Başkanı Özel, Orhan Akbaş, Kuvvet Komutanları ile birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti.

Kurdele kesiminin ardından çekilen aile fotoğrafı ile açılış töreni sona erdi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Necdet Özel İstanbul Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title