Haberler

Bulutoğlu Anadolu Lisesi Konferans Düzenledi

Güncelleme:

Çarşamba Bulutoğlu Anadolu Lisesinin düzenlediği 'İdeal Gençlikte Ailenin Rolü' konulu konferansa katılan Tarihçi Bahadıroğlu, öğrenciler ile buluştu.

Çarşamba Bulutoğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "İdeal Gençlikte Ailenin Rolü" konulu konferansa katılan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, öğrenciler ile buluştu.

Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde Çarşamba Bulutoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Seydahmet Karanfil'in Yavuz Bahadıroğlu'nu sahneye davet etmesiyle başlayan konferansta konuşma yapan Bahadıroğlu, Osmanlı'nın kuruluşundan kısa bir örnek vererek başladı. Yavuz Bahadıroğlu, "İki tip insan vardır. Bir dünyaya ayak izi bırakanlar dünyaya gönderilen herkes bir yerde dünyaya ayak izi bırakmıştır. İki dünyaya yürek izi bırakanlar arkadaşlar siz dünyaya yürek izi bırakanlardan olun. Tarih geriye dönen vazgeçen hiç kimseyi yazmaz o yüzden pes etmeyin. Başarmaya çalışın çünkü bir şeyleri başaranlar zorlayanlardır başarmak şans ile olmaz çabalamak ile olur" dedi.

Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan itibaren ideal gençlikte ailenin rolünü anlatan Bahadıroğlu, gençliğin en ideal örnek olarak doğup büyüdüğü ailesinden alacağını belirterek, "İdeal gençlik için ailenin çocukları üzerinde çok büyük etkisi olduğunu ve ailenin gelecek nesilleri oluşturan nesillerin mutlaka ama mutlaka ideal olarak addedilen ülkesine, milletine yararlı gençleri bilgili, kültürlü ve yararlı hizmetlere yatkın, örf, adet, gelenek ve göreneklerini de bünyesinde bulundurarak inancına göre sağlam bir nesil yetiştirilmesi gerektiği ve ailenin buna göre çocuklarını yetiştirmelidir" şeklinde konuştu.

Konferans sonrasında öğrencilerle bir süre sohbet eden Bahadıroğlu, akşamki konferans bölümüne kadar ilçede bir dizi ziyaretlerde bulundu. Aynı şekilde ailelere de konferans vererek konferanslarını tamamlayarak ilçeden ayrıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title