Haberler

Idc Kamuda Dijital Dönüşüm Konferansı

Kamu Bilişimcileri Derneği Başkanı Ensar Kılıç, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, kamudaki yapısal değişikleri hızlı bir şekilde tamamlayarak, elektronik dönüşümden akıllı dönüşüme geçmeliyiz" dedi.

Kamu Bilişimcileri Derneği Başkanı Ensar Kılıç, " Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, kamudaki yapısal değişikleri hızlı bir şekilde tamamlayarak, elektronik dönüşümden akıllı dönüşüme geçmeliyiz" dedi.

Kılıç, Swissotel'de düzenlenen IDC Kamuda Dijital Dönüşüm ve Veri Merkezi Konferansında yaptığı konuşmada, dernek olarak kamu kaynaklarının etkin kullanılması için önemli çalışmalar yaptıklarına dikkati çekti.

İhale süreci tamamlanan 4,5G'nin hayata geçmesiyle mevcut erişim hızının yaklaşık 10 kat artacağını belirten Kılıç, bu durumun kamu hizmetlerinin kullanıcılara daha hızlı hizmet sunmasına imkan sağlayacağını kaydetti.

Kılıç, kamunun gelişen teknolojiye göre kendini yenilemesi gerektiğine işaret ederek, özellikle kurumlar arasında veri ve belge paylaşımı alt yapısının geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kamudaki dijital dönüşümün etkin şekilde sağlanmasındaki en önemli unsurun siyasi ve bürokratik sahiplik olduğunun altını çizen Kılıç, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, kamudaki yapısal değişikleri hızlı bir şekilde tamamlayarak, elektronik dönüşümden akıllı dönüşüme geçmeliyiz. Bilişim teknolojilerini etkin şekilde kullanılarak kişi başına düşün milli gelirin 10 bin dolarlık alandan kurtarılarak daha üst seviyelere çekmeliyiz. Bu dönüşümü tüm paydaşlar, ortak akılla birlikte hareket ederek gerçekleştirmeliyiz."

"Veri paylaşımı konusunda zihniyet değişmeli"

AFAD Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Daire Başkanı İrfan Keskin ise bilgi ve iletişim sektörünün son yıllarda hızla geliştiğine dikkati çekti.

Keskin, AFAD olarak afetlere dirençli bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini anlattı. Doğal afet, durumunda kesintisiz iletişimin büyük önem taşıdığını belirten Keskin, bu alanda önemli adımlar atıldığını söyledi.

Kamu kurumlarına ait veri merkezlerinin önemine işaret eden Keskin, günümüzde iyi bir veri merkezi alt yapısı sayesinde birçok hatanın telafi edilebileceğini söyledi.

Bilgi ve teknoloji alanında güvenliğin büyük önem taşıdığına değinen Keskin, kurumların siber tehlikelere karşı hazırlıklı olması ve bu yöndeki tehditlere yönelik savunma mekanizmaları oluşturması gerektiğini vurguladı.

Keskin, kamu kurumlarının veri paylaşımı konusunda daha fazla işbirliği yapmasının yararlarına dikkati çekerek, bunun için de bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

"En iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Sunumu Genel Müdürü Lütfi Aydın, kamu kesiminin teknolojiyi daha etkin kullanmaya başladığını belirterek, kurum olarak vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Aydın, SGK'ya ait verilerin önemli kısmının elektronik ortamda saklandığını ifade ederek, kurumda bu alanda gerçekleştirdikleri projeleri anlattı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı MEBS Dairesi Başkanı Süreyya Yiğit de bilgi ve iletişim teknolojilerinin savunma sanayi açısından önemine değindi.

Yiğit, savunma sanayi alanında faaliyette bulanan firmaların belirli konularda uzmanlaşması gerektiğini belirterek, " Türkiye'de gerçekten milli olarak yazılım üreteceksek, sistem geliştireceksek en iyi olmak zorundayız. Firmalar kendilerine bir yetkinlik alanı seçsinler sabretsinler ve o konuda ilerlemeye çalışsınlar" ifadelerini kullandı.

Kamu Bilişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Gökhan Özbilgin de Türkiye'de bir entegre veri merkezinin kurulması ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Bu şekilde Güney Kore modelindeki gelişmenin bir benzerinin Türkiye'de de hayata geçirilebileceğini vurgulayan Özbilgin, "Böylece, nitelikli insan kaynağı, siber güvenlik, uluslararası standartlara uyum gibi veri merkezi yönetimine ilişkin sorunların çözülebileceğini düşünülüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Swissotel Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title