Haberler

İdareci ve Bürokratlar Birliği 3. Olağan Kongresi

ANKARA ( AA) - AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, sivil toplumun devlete karşı olmak zorundaymış gibi algılandığını belirterek, "Sivil toplum devlete karşı olmak zorunda değil. Ama devletin dışında, devletten bağımsız bir biçimde de toplumun kendini örgütleyebilme kapasitesidir" dedi.

ANKARA ( AA) - AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, sivil toplumun devlete karşı olmak zorundaymış gibi algılandığını belirterek, "Sivil toplum devlete karşı olmak zorunda değil. Ama devletin dışında, devletten bağımsız bir biçimde de toplumun kendini örgütleyebilme kapasitesidir" dedi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği 3. Olağan Kongresi, Türkiye Belediyeler Birliği konferans salonunda gerçekleştirildi. Kongre, İstiklal Marşı'nın okunması ve derneğin faaliyetlerinin anlatıldığı kısa film gösterimiyle başladı. Kongreye AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Kahramanmaraş milletvekilleri Celalettin Güvenç ve İmran Kılıç, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar da katıldı.

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay, bürokrasiyle sivil toplum kuruluşlarının (STK) karşı karşıyaymış gibi göründüğünü ancak STK'ların devlet ile birlikte olabileceğini belirtti. Aktay, Türkiye'de 109 bin 600 derneğin faaliyet gösterdiğini, bununla birlikte hesaba katılmayan önemli bir sivil toplum kapasitesinin olduğunu vurguladı.

Sivil toplumum, toplumun kendini örgütleme kapasitesi olduğunu ifade eden Aktay, "Sivil toplum devlete karşı olmak zorundaymış gibi algılanıyor, devlete karşı olmak zorunda değil. Ama devletin dışında, devletten bağımsız bir biçimde de toplumun kendini örgütleyebilme kapasitesi. Aslında toplumun bu kendini örgütleme kapasitesinden bir şekilde devlet neşet ediyor. Devlet, gücünü birazcık da sivil toplum gücünden almış oluyor. Toplum ne kadar güçlüyse devlet de o kadar güçlü olmuş oluyor" diye konuştu.

"Elitizmle mücadele edilmeli"

Birlik üyesi bürokratlara seslenen Aktay, "Bir taraftan devletsiniz. Devletin değişmeyen yüzüsünüz. Sabitsiniz, ayağı gibisiniz. 'Bürokrasi sivil toplum kuruyor, yani devlete karşı bir yapı oluşturuyor' gibi bir algı doğru değil. Bu boyut, üstesinden gelinmeyecek bir çelişkiye dönüşmemeli. Bunun yaratabileceği problemler üzerinde çalışmak ve bu problemlerle baş etmek bu derneğin en önemli fonksiyonu olacaktır" dedi. Aktay, bürokrasiye sirayet eden elitizm ile mücadele edilmesi gerektiğini de vurguladı.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Başkanı Yücel Can ise kongrenin açılış konuşmasında, ahiler ve lonca teşkilatlarını kendilerine örnek aldıklarını belirtti. Can, "Kalıcı bir hizmet için kamu yararına ait bir dernek olmak istiyoruz. Ülkemizde dernek sayısı 110 bin civarındadır. Derneklerle ilgili çıkarılacak kanunların hayırlara vesile olmasını diliyoruz ve çalışmalarımız için destek bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay Ak Parti Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title