Haberler

İdam Cezasına Çarptırılan İki Avustralyalının İnfazı Ertelendi

Endonezya'da verilen idam cezaları- İdam cezasına çarptırılan iki Avustralya vatandaşının infazı ertelendi Endonezya'nın Bali adasından Avustralya'ya eroin kaçırmaya çalışırken yakalanan iki Avustralya vatandaşının bu hafta içinde cezalarının infaz edileceği Nusakambangan adasına nakledilme işleminin ertelendiği açıklandı.

Endonezya'da verilen idam cezaları- İdam cezasına çarptırılan iki Avustralya vatandaşının infazı ertelendi Endonezya'nın Bali adasından Avustralya'ya eroin kaçırmaya çalışırken yakalanan iki Avustralya vatandaşının bu hafta içinde cezalarının infaz edileceği Nusakambangan adasına nakledilme işleminin ertelendiği açıklandı.İdam cezasının infaz edileceği Nusakambangan adasına bu hafta nakledilmesi beklenen Avustralya vatandaşları Andrew Chan ve Myuran Sukumaran'ın nakliyesinin teknik sorunlar nedeniyle ertelendiği duyuruldu.Endonezya Başsavcılık Ofisi sözcüsü Tony Spontana Sait, yaptığı açıklamada, idamın yapılacağı Nusakambangan adasında hazırlıkların tamamlanamadığını belirterek, "Adada hazırlıkların tamamlanamaması ve teknik nedenlerden dolayı hükümlülerin nakliyesi ertelendi" dedi.Nakliye ve infaz tarihi hakkında bilgi vermeyen Sait, "Hazırlıkların ne kadar süreceği hakkında birşey söyleyemem. Ama şunu kesin söyleyebilirim, herhangi büyük bir değişiklik olmazsa, infazlar bu ay gerçekleşmeyecek" diye konuştu.Avustralyalı "Bali Nine" çetesi üyeleri Andrew Chan ve Myuran Sukumaran, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Vidodo'ya af mektubu yollamış, ancak af talepleri reddedilmişti. İkili, 2005'te Bali'den Avusturalya'ya 8,3 kilogram eroin götürmek isterken havaalanında yakalanmıştı. -Endonezya'da verilen idam cezaları

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title