Haberler

İçten: Yeni Medeniyetin Adı Erdoğan

Güncelleme:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, restorasyon döneminin bittiğini ve yeni bir medeniyet kurulacağını belirterek, "Bu yeni medeniyetin adı da Erdoğan" dedi.


AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı ve Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YARIM KALAN TARİHİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN TAMAMLAYARAK YENİ MEDENİYETİN TEMELLERİNİ ATMIŞTIR

"Cumhuriyet bizim gözyaşlarımız, acılarımız, sevinçlerimiz ve ölümler üzerine kuruldu" diyen İçten, yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve kaldırılan halifeliğin üzerine bir şeyler inşa etmeye çalışıldığını ancak bunda başarılı olunamadığını belirterek, "Bu süreçte bir şeyle yapılmak istense de başta kendimizle olan kavgalarımız ve çeşitli engeller buna izin vermedi. 1925'ler, 1937'ler, Adnan Menderes'in idamı ve askeri darbeler dönemleri bunlara verilecek en güzel örneklerdir. Noktaları birleştirdiğimizde gördüğümüz resim tamamlanmamış, yarım kalmış bir Türkiye portresiydi. Yanı sıra gelişim durmuş, gerek demokrasi, gerek kültürel, sosyal, politik ve bilimsel anlamda hep bir yarım kalmışlık vardı. Bu yarım kalmışlığı 2002 yılında iktidara gelen AK Parti ve asrın lideri sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tamamladı. Yarım kalan tarihi, Recep Tayyip Erdoğan tamamlayarak yeni medeniyetin temellerini atmıştır" dedi.

RESTORASYON BİTTİ ŞİMDİ YENİ TÜRKİYE DÖNEMİ BAŞLIYOR

Restorasyon döneminin bittiğini ifade eden İçten, "Biz artık yeni bir medeniyet kuruyoruz ve bu yeni medeniyetin adı da Erdoğan. Bu yeni medeniyet, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın; İnsanları ötelemeyip kucaklayarak herkese eşit bir şekilde davranılarak büyüyor. Bu tarz bir medeniyet geçmişte Osmanlı İmparatorluğu tarafından uygulandı. Ama aradan çok uzun zaman geçti ve bazı şeyler yarım kaldı. Ama hamd olsun ki 12 bin yıldır bu topraklarda olmayan bir şey gerçekleşti. İlk defa cumhur, başkanını seçti. İşte bu medeniyet şimdi sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la oluşuyor. Artık restorasyon bitti. Şimdi yeni Türkiye dönemi başlıyor" diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE'DE HERKESİ OLDUĞU GİBİ KABUL EDİYORUZ

Yeni Türkiye vurgusu yapan İçten şunları söyledi: "Biz yeni bir medeniyet dili oluşturduk. Bu medeniyette ve yeni Türkiye'de kimseyi ötelemiyor, kimseyi kırmıyor ve herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz. Dünyada da baskılara, zulümlere, ötekileştirmelere asla sessiz kalmıyoruz. Lakin bu medeniyetin içinde kendini dışlayanlar oldu. Çünkü onlar milletin iradesini hiçe saydılar. Bunların başında da muhalefet geliyor. CHP, %52 gibi bir oyla, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı'nı yok sayarak milletin iradesine saygısızlık yapmıştır.

28 AĞUSTOS İTİBARİYLE CHP'NİN SİYASETİ BİTMİŞTİR

28 Ağustos itibariyle CHP'nin siyaseti bitmiştir. Şunu herkes bilsin ki artık bu ülkede, önümüzdeki yıllar da dahil olmak üzere ayakta kalan tek parti AK Parti'dir. Partimizi diğer siyasi partilerden ayıran en önemli nokta; Bizde makam, koltuk, benlik gibi şeyler olmayışıdır. Bizde isimlerin önemi yoktur. Davamız esastır. Erdoğan'ın misyonu bir dava etrafında toplanmış, yürekli insanların bu davaya sahip çıkmasıdır. Bizim hayallerimiz, inandığımız değerlerimiz ve hedeflerimiz var. 2023 vizyonumuzu gerçekleştirmek için bu yolda ilerliyoruz ve ilerleyeceğiz.

BİZ İKTİDAR OLARAK KARŞIMIZDA MUHALEFET GÖRMEK İSTİYORUZ

Biz, iktidar olarak elbette ki karşımızda muhalefet görmek istiyoruz. Çünkü aksayan şeyler olabilir, göremediğimiz şeyler olabilir. Biz de iktidar olarak karşımızda bunları tamamlayacak bir muhalefet görmek isteriz. Ama ne yazık ki böyle bir muhalefetin olmayışından kaynaklı eksiklikler yaşadığımız da bir gerçek.

AK PARTİ SADECE ÜLKEMİZDE DEĞİL DÜNYA SİYASET ARENASI'NDA DA İLKLERİN PARTİSİDİR

AK Parti 2002 yılından beri sadece ülkemizde değil, dünya siyaset arenasına da ilklerin partisi olarak geçti ve silinemeyecek izler bıraktı. Öncelikle kendi içerisinden, tek başına iktidar olarak 3 Başbakan ve 2 Cumhurbaşkanı çıkartan tek partidir. Yine aynı şekilde girdiği 9 seçimde bırakın yıpranmayı, oylarını arttırarak halkın teveccühüne mazhar olan tek parti AK partimizdir. On iki yıllık parti tarihinde sadece bir kere olağanüstü kongreye gidilmesi de bir ilktir. Burada tüm delegelerin tek ses, tek yürek olarak, tek bir adayı çıkarması ve kavgasız, gürültüsüz ona destek vererek seçmesi de Cumhuriyet tarihimizde bir ilktir. Ve en önemlisi ise tüm bunları yaparken kimseyi ötelememiş, kırmamış ve küstürmemiş olmasıdır. Ve bir AK Parti kültürü vardır ki işte bu yeni medeniyetin de en önemli göstergelerindendir. Çünkü diğer siyasi partiler her kongrede kavgalar yapıp bölünürken; AK Parti kongreleri bir bayram havasında geçip, her kongrede daha bütünleşmiş, daha güçlü olarak çıkan tek parti de AK Partimizdir.

AK PARTİ İKTİDARI VE DÖNEMİ TARİHİMİZİN ALTINCI BÜYÜK FETHİDİR

Geçmişten bugüne hep gerek Mekke'nin, gerek Diyarbekir'in, gerek Kudüs'ün ve gerek İstanbul'un fetihlerini hep vurguladım. Nasıl ki bunlar tarihimizde önemli bir yapı taşı, bir dönüm noktasıysa nasıl ki bir Malazgirt zaferi bizim için bambaşka anlamlar ifade ediyorsa, Ak Parti iktidarı ve dönemi de tarihimizin altıncı büyük fethidir. Çünkü biz şu an dünyada siyaset yapan herkesin kalbine ve ruhuna hitab eden, gerek lokal gerek global siyaset dünyasında artık herkese örnek oluşturan bir partiyiz. Bunun en güzel örneği sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin konusundaki. "Biz Filistin davasına insanlık onurundan dolayı sahip çıktık." Konuşması zaten sözün bittiği yerdir. Ve bu laf, dünyanın neresinde hangi ırktan, hangi dinden, hangi mezhepten ve inançtan olursa olsun bizim mazlumların ve masumların koruyucusu olduğumuzun bir belgesidir"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cuma İçten Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title