Haberler

İçten'den Oturma Eylemi Düzenleyen Ailelere Ziyaret

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı için oturma eylemi düzenleyen aileleri ziyaret etti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı için oturma eylemi düzenleyen aileleri ziyaret etti.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin 19 Mayıs günü Diyarbakır'da başlattıkları oturma eylemi sürüyor. Dağkapı Meydanı'nda kurulan çadırda oturma eylemi düzenleyen aileleri AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Oya Eronat birlikte ziyaret etti. Ailelerle görüşen İçten, TBMM'de görüşülen "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı" hakkında bilgi verdi. Hazırlanan yasa tasarının hızlandırılmasında ailelerin başlattığı eylemin önemli bir katkısı olduğunu ifade eden İçten, şöyle konuştu: "Aileler çok önemli bir direniş gösteriyor. Bütün Türkiye adına anneleri kutluyorum. Bu kutsal yürüyüşte onların yanındayız. Uzun süren bu direniş bir noktaya geliyor. Ankara'ya gelip Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla görüştünüz. Sayın Başbakanımızla görüştüğünüzde binlerce annenin sesi oldunuz. Çocuklarımızın ve sizlerin çektiği acıları bir kez daha duymuş oldu. AK Parti iktidarı olarak hazırladığımız 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı' önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu gündemine gelecek. Bu yasa tasarısın en önemli konusu sizleri ilgilendiriyor. Özellikle çocuklarımızın dağdan döndükten sonra toplumsal hayata motive olmaları, rehabilite edilmelerini sağlıyor. Çocuklarımız dağdan gelirse ki, sadece 15-16 yaşlardaki çocuklardan söz etmiyoruz 18-20 yaş arasındaki çocuklarımız da var. 18 yaş altındaki çocuklarımız, eğer bir suça dahil olmamışlarsa hiçbir sorun yaşamadan evlerine gelecekler. 18 yaş üstü olanlarla ilgili bazı problemler var. Bu yasa taslağı içerisindeki, çocukların dağdan indikten sonra hayata motive edilmeleri ve toplumla bütünleşmesine yönelik hangi adımlar atılacaksa, bunların belirlenmelerine yönelik bir çalışmamız oldu. Sizlerin bu direnişi olmamış olsaydı, bu adımların atılması da gecikebilirdi."

"DAĞDA OLAN BÜTÜN İNSANLARIMIZ VATANDAŞIMIZDIR"

AK Partili İçten, çocukların dağa çıkma nedenleri konusunda açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Biz bütün çocukları kendi çocuklarımız olarak görüyoruz. Sizin bütün acı ve gözyaşlarınıza da ortağız. Biz dua edelim, özellikle 18 yaş altındaki çocuklar PKK tarafından bırakılır. Çocukların dağa gitme sebebi, ister kaçırılma olsun, ister isteyerek gitsin biz bunun tartışmasını yapmıyoruz. Dağda olan bütün insanlarımız vatandaşımızdır. Bu çocukların hepsi bizim çocuklarımızdır. Nitekim 22 bin insanımızı kaybettik. Biz hiçbir çocuğumuzun bu saatten sonra ölmesini istemiyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diyarbakır Cuma İçten 19 Mayıs Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title