Haberler

İçme ve Kullanma Suyu Hizmet İçi Eğitimi Yapıldı

Güncelleme:

Hizmet içi eğitim semineri Müdür Yardımcısı Dr. Abdullah NOZOĞLU başkanlığında düzenlendi.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi tarafından içme ve kullanma suları konusunda hizmet içi eğitim semineri Müdür Yardımcısı Dr. Abdullah NOZOĞLU başkanlığında düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine şubede görevli çevre sağlığı teknisyenleri ile ilçe toplum sağlığı merkezlerinde görev yapan çevre sağlığı teknisyenleri, çevre ve çalışan sağlığı hizmetlerini yürüten sağlık memuru, hemşire, V.H.K.İ. ve memurlar katıldı. 3 Gün süren eğitim seminerinde "4073 Sayılı ürünlere ilişkin teknik mevzuatın hazırlanması ve uygulanmasına dair kanun uygulamaları, Sağlık bakanlığınca yapılacak piyasa gözetimi ve denetimi usul ve esasları hakkında yönetmelik uygulamaları, Biyosidal ürünler yönetmeliği, Aktif madde içermeyen biyosidal ürünler tebliği, Biyosidal ürünlerin sınıflandırılması, ambalajlanması, etiketlenmesi, Biyosidal ürün denetim formu doldurulması, Biyosidal ürünlerde örnek denetim uygulaması, İçme ve kullanma suyu kalite kontrol sistemi uygulamaları, İçme ve kullanma suyu ilehavuz suyunda numune alımı, taşınması ve laboratuara gönderilmesi, Uygunsuz çıkan sularda risk yönetimi, Suda aranan parametreler ve sağlık etkileri, İnsani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik uygulamaları" konularında bilgi aktarımı yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title