Haberler

İçme Suyuna 40 Milyon TL Daha

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Göl Tesisleri’nde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Büyükşehir ile SASKİ bürokratlarıyla bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Göl Tesisleri'nde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Büyükşehir ile SASKİ bürokratlarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda SASKİ'nin 2023 vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği çalışmalar ile ilgili sunum yapan Rüstem Keleş, "Su ve suyun varlığını; insan odaklı, bilgiye dayalı ve yenilikçi su politikalarıyla yönetmek amacıyla çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bugün şehrimizin kuzeyinden güneyine, birçok ilçesinde içmesuyu ve altyapı yatırımlarımız sürüyor. 2023 vizyonumuz kapsamında değer üretme, yenilikçi su yönetimi yaklaşımlarını sürekli geliştirme ve uygulama, alternatif su ve enerji kaynaklarını en etkin şekilde kullanma çalışmalarını yürütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm ilçelerimiz hizmet alanımıza dahil oldu. SASKİ eliyle hizmet alanımıza yeni dahil olan ilçelerimizi sağlam altyapıyla buluşturuyoruz. Bu çalışmalarımızı hayata geçirirken de şehrimizin gelecek nüfus projeksiyonuna göre hareket ediyoruz. Su ve Kanalizasyon İdaremizle şehrimizin yarınlarını inşa ediyoruz. Su hizmetlerinin önceliğimiz olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. İnşallah bu kapsamda yeni projelerimizin de hazırlıklarını tamamladık. İnşallah 13 ilçemiz için toplam maliyeti 40 Milyon TL olan yeni yatırımlarımızı hayata geçireceğiz" dedi. İçmesuyu arıtma tesislerinden, isale hatları ve depolara kadar hayata geçirilecek yatırımların hayırlı olmasını temenni eden Toçoğlu, "Yeni dönem içmesuyu projelerimiz hazırlandı. Bazı çalışmalarımızın ihalesi yapıldı, bazıları ise ihale aşamasında. 13 ilçemizin su yetmezliği ve bulanıklık sorunu yaşayan mahallelerine kesin çözüm getirmiş olacağız. Hedefimiz tüm hemşerilerimize birinci sınıf içmesuyu ulaştırmak. İnşallah yeni yatırımlarımızla bu yolda büyük bir adım daha atıyoruz. Projelerimizi kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Toçoğlu Rüstem Keleş Sapanca Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title