Haberler

İçişleri Müsteşarı: Suriyeli Mülteci Sayısı 2 Milyona Ulaşabilir

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin 2 milyona ulaşabileceğini söyledi. Üniversiteden arkadaşı İçişleri Bakanı Efkan Ala ile 'amir- memur' ilişkisi içinde olduklarını kaydeden Öztürk, emekliliğinde Antalya'ya yerleşeceğini açıkladı.

GAZETECİLERLE VEDALAŞTI

Gelecek hafta İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başlayacak olan Sebahattin Öztürk, Antalya Valisi olarak veda ziyaretlerini ve toplantılarını sürdürüyor. Öztürk, bu sabah Ramada Otel'de düzenlenen kahvaltıda Antalyalı gazetecilerle vedalaştı. Toplantıda Antalya'da görev yaptığı 16 aylık dönemin değerlendirmesini yapan Öztürk, Sebahattin, Bizim esas misyonumuz bir ildeki atmosferi, iklimi sağlamaktır. Fikri çatışma otamını olabildiğinde azaltmaktır, 16 aylık süreçte bunu yapmaya çalıştık dedi.

16 ay öncesine göre Antalya'da hiçbir gösterge kötü değil. Bu çok önemli diyen Öztürk, kendisinin yerine atanan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker'in 25 yıllık arkadaşı olduğunu söyledi. Üst düzey yöneticiler arasında Antalya'ya ondan daha uygun bir isim düşünemiyorum diyen Öztürk, Müsteşarlık dışında hayır diyebileceğim bir şey olsaydı, burada kalmaya çok arzuluyduk. Tabiatıyla her mülki idare amire nasip olan bir imkan ve fırsat değil. Böyle bir görevi büyük bir arzu ve istekle kabul ettik. Dolayısıyla hem ağlarız, hem gideriz hesabı oldu. İşin doğrusu çoluk çocuğumuz üzülüyor. Antalya çok güzel bir şehir diye konuştu.

ASAYİŞ LONDRA VE PARİS'TEN İYİ

Antalya'nın eğitim, sağlık alt yapısının her geçen gün daha iyi noktaya getirildiğini prestij spor tesislerinin yapıldığını anlatan Öztürk, emniyet ve asayiş bakımından da Antalya'nın iyi durumda olduğunu açıkladı. Öztürk, Türkiye geneli, asayiş yönünden batıdaki ülkelere göre daha güvenli. Yani Londra ile İstanbul kıyaslandığı zaman İstanbul çok daha güvenli bir şehirdir. Paris'e göre de öyledir. Bunda sosyal yapının da katkısı var dedi.

UYUŞTURUCU BÜYÜK SORUN OLACAK

Antalya için gelecekte uyuşturucunun büyük sorun olacağını belirten Sebahattin Öztürk, şunları söyledi

Uyuşturucuyla mücadele, şu anda sorun ama, gelecekte çok daha büyük bir sorun olma ihtimali olan bir alan. Onun önündeki tedbirler alınıyor. Antalya'da daha büyük bir AMATEM yapılacak. Süreç başladı. Çocuklar için de ÇAMATEM yapılacak. Gücüm yeterse bunu Ankara'dan da takip edeceğim. Risklerimiz var. Çocukları korumak için tedbirle alıyoruz.

Kısmet olursa emekli olduktan sonra Antalya'da yaşamak istediğini, bu konuda Döşemealtı'nda bir ev yaptıracağını anlatan Öztürk, kendisinin halkla devletin ilişkilerini sıcak tutmayı hedefleyen bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Polemiklere neden olmamak ve yıptarılmamak için için sosyal medyayı fazla kullanmadığını belirten Öztürk, Biraz kontrolsüz bir alan değerlendirmesinde bulundu.

ANTALYA'DA 5 BİN SURİYELİ MÜLTECİ

Soru üzerine Suriyeli mülteci sayısını da değerlendiren Vali Öztürk, Antalya genelinde 5 bin civarında Suriyeli mültecinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Antalya gibi turistik bir şehirde sayının artmasını istemediklerini anlatan Öztük, şöyle devam etti:

"2 MİLYONU BULABİLİR"

"Antalya gibi yerlerde biraz daha az olmalarına gayret edeceğiz. Çünkü Antalya'nın ekonomik hayatı bu işlere çok uygun değil. Türkiye'ye girişleri yasadışı değil. İçlerinde kamplardan kaçanlar da var. Antalya'da yaz mevsiminde seralarda çalışıyorlardı. Türkiye'de şu anda 1 milyon 450 bin civarında Suriyeli mülteci var. Bu rakam 2 milyonu bulabilir."

BAKAN EFKAN ALA İLE YAKINLIĞI

Pazartesi günü Antalya'dan yeni görevi için ayrılacağını açıklayan Öztürk, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın üniversiteden arkadaşı olduğunun hatırlatılması üzerine de "Artık bakanımz. Yani amir- memur ilişkisi içindeyiz. Amirimiz, büyüğümüz, öyle değerlendiriyoruz. Sayın bakanımız benim doğduğum memleketimin ilçesinde geçmişte kaymakamlık yapmıştı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Sebahattin Öztürk Türkiye Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title