Haberler

İçişleri Komisyonu'nda Gerginlik

TBMM İçişleri Komisyonu’nda milletvekilleri arasında Kabataş olayı ve Anayasa tartışması gergin anlar yaşanmasına neden oldu.

TBMM İçişleri Komisyonu'nda milletvekilleri arasında Kabataş olayı ve Anayasa tartışması gergin anlar yaşanmasına neden oldu.

MİT Yasası'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşüldüğü İçişleri Komisyonu toplantısında gergin anlar yaşandı. MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Kabataş olayı konusunda görüntülerin ortaya çıktığını ve burada kafadan uydurma bir durum varsa durumun facia olduğunu söyledi. Bunun üzerine AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Hala devam eden yargı süreci ve avukatın yapmış olduğu açıklama var" dedi.

Daha sonra teklifin Anayasa'ya, 10. madde eşitlik ilkesine aykırı, temel halk ve hürriyetlerin korunmasına ilişkin maddelerine ve yargı bağımsızlığına aykırı olduğunu söyleyen Türkoğlu, savcının soruşturma yaptığı bir dosyanın idari birimler tarafından ele alındığını ve elde edildiğini ifade etti. Bu durumun Anayasa'nın 138. maddesine aykırı olduğunu belirten Türkoğlu, Türkiye'de anayasal rejim kalmadığını iddia etti. Türkoğlu'nun, "Türkiye'de anayasal rejim askıya alınmıştır. Aslında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de 12 Eylülcülerden tek farkı var. 12 Eylülcüler çıktılar "Biz Anayasa'yı askıya aldık dediler" sözleri üzerine AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, darbelerin milli iradeye sahip çıkanlara yapıldığını belirterek, darbe söylemlerinde 'cesaret' ifadelerinin nafaka olduğunu söyledi. AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin'in, "Ben senin akıl babana onun hesabını sordum" sözleri üzerine ortam gerildi. Şahin'in sözlerine üzerine "Sen kimsin hesap soruyorsun" diyen Çıray, Başbakan'ın Kabataş olayıyla ilgili 'Türkiye'yi iç savaşa tahrik etti' ifadelerini hatırlatarak, Başbakan'ın konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çocuğunun olmamasının siyasetle alakalı olmadığını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Türkoğlu Ak Parti Türkiye Kabataş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title