Haberler

İçişleri Komisyonu "İç Güvenlik Paketi"Ni Alt Komisyon'a Sevk Etti

TBMM İçişleri Komisyonu, "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı Alt Komisyon'a sevk etti.

Tasarı üzerinde konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "sorunlu" olarak nitelendirdiği tasarının, emniyette bazı birimlerdeki personelin tasfiyesini öngördüğünü iddia ederek, "Kurumları kendi iç işleyişinde uygun şekilde yapılandırmak yerine, majestelerinin iç güvenlik birimlerini yaratacak şekilde bir düzenlemeye gidiyorsunuz" dedi.

Serindağ, tasarıyla silah kullanma yetkisinin kolaylaştırıldığını, bunun toplumun sosyal huzurunun bozulmasına neden olacağını savunarak, şöyle konuştu:

"Paralel yapı diye bir şey yok, Gülen Cemaati var, buna Gülen cemaati deyin. Bunu zamanında en çok biz eleştirdik. Bu yapının devletin belli yerlerinde örgütlendiğinin iddia edilmiş olmasından en çok rahatsız olan bizdik. Ama siz o zaman onlarla ittifak halinde olduğunuz için, onları bu şekilde değerlendirmediniz. Ne zaman ki 17-25 Aralık operasyonları yapıldı, paralel yapı iddiasını siz kendiniz seslendirmeye başladınız. Yaptığınız tüm düzenlemelerde de bunun gölgesini görüyoruz. 'Paralel yapıyı tasfiye ediyoruz' derken, yeni bir paralel yapı oluşturuyorsunuz, kendi parti devletinizi oluşturuyorsunuz. Türkiye yıllar önce tek parti dönemini bıraktı, çok partili döneme geçti ama siz şimdi tek parti döneminin kilometre taşlarını döşüyorsunuz."

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, bu düzenlemeler sonrasında güvenlik kuvvetlerinin daha fazla arama, sorgulama yapabileceğini, daha fazla keyfi davranabileceğini, daha fazla şiddet kullanabileceğini ve gözaltına alabileceğini iddia etti.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, MHP'nin, tasarının Anayasa'ya aykırı olduğuna ilişkin önerge verdiğini anımsatarak, komisyonun bu konuda karar vermeden görüşmelere geçmesine tepki gösterdi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Paralel yapı diyorsunuz ama doğuda yol kesen paralel yapıyı görmüyorsunuz. Paralel yapıyı AK Parti inşa etmiştir, bunun suçlusu AK Parti iktidarıdır" dedi.

Suç işleyen varsa o suçun ortaya konulması ve cezalandırılması gerektiğine işaret eden Erdoğan, tasarıyla iktidarın kendi emniyet yapılanmasını kurduğunu iddia etti.

Daha sonra MHP'nin, tasarının Anayasa'ya aykırılık önergesi oylandı, önerge kabul edilmedi.

Tasarı, görüşmelerin ardından Alt Komisyon'a gönderildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Erdoğan Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title