Haberler

Efkan Ala'nın Kardeşi, MEB Teftiş Kurulu Başkanı Oldu

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kardeşi Atıf Ala, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı da son görevden alma sürecinden nasibini aldı.

KARDEŞE KRİTİK GÖREV

17 Aralık tarihinde başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından başlayan görevden almalardan Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı (eski adıyla Teftiş Kurulu Başkanı) Hüseyin Acır da nasibini aldı. Acır'ın görevinden ayrıldığı belirtilirken, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kardeşi Atıf Ala'nın görevlendirileceği ifade ediliyor.

İSMİ FİŞLEME İDDİALARINDA GEÇMİŞTİ

Atıf Ala'nın ismi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "fişleme" yaptığı iddialarında geçmişti. Fişleme haberlerinde, "Milli Eğitim Bakanlığı kamudaki görevlileri fişlemiş. İsimlerin karşısına, "Olumsuz, İHL'li kesime bakışı negatif, görev verilmemeli, F tipi' gibi notlar düşülmüş. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da tıpkı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gibi kamudaki görevlileri fişlediği ve fişlenen isimlerin tasfiye edildiği ortaya çıktı. Fişleme yapan isim ise MİT'e de benzer emir bir veren Başbakanlık Müsteşarı (şimdi İçişleri Bakanı) Efkan Ala'nın kardeşi Atıf Ala.

ÖĞRENCİ İŞLERİNE GÖREV YAPIYORDU

"Bakanlık Merkez Teşkilatı Yönetici İstatistiği' adı altında yapılan fişlemelerde, kişinin çalıştığı birimin adı, birim amiri, kadro durumu belirtildikten sonra "Açıklama' bölümünde fişlemeler yapılmış" iddialarında bulunulmuştu.

Atıf Ala, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kardeşi ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünde Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Grup Başkanı olarak görev yapıyor.

 

Kaynak: ANKA / Güncel

Efkan Ala Atıf Ala Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (58)

asdsalsa0707h@hotmail.com:

ADAM BAKAN OLUR OLMAZ.ILK ICRAT KARDESINE TORPIL YAPMAK.BU SIMDIDEN BOYLEYSE GERISINI DUSUNEMIYORUMMM..

59
28
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

Bölücülük, kin, nefret, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, torpil, zamlar, kibir, ukalalık, küfür, hakaret, aşağılama, böbürlenme, kul hakkı yeme, Türklük düşmanlığı, şehitleri küçümseme, yandaşı kayırma.... daha yüzlerce iğrençlikten dolayı Akp'ye oy vermeyeceğim...

75
11
yanıtYanıtla
WERTYwerty27@hotmail.com:

TÜRK düşmanlıklarıı İÇİN bende OY vermiYceM.

yanıt0
yanıt0
TCinfo@gmail.com:

Çokta tınn.......

yanıt0
yanıt0
benimle evlen tayyiporpeo31@mynet.com:

ya hala ak koyunlar ses çıkarmıyorlar helal olsun...artık onlara koyun demicem..çünkü koyun bile bazen aklını kullanıyor.....akp li erkekler bile tayyip benimle evlen diyorlarsa diyecek başka söze gerek kalmamıştır

59
15
yanıtYanıtla
ŞAHİN_1sinem_erol@ymail.com:

SEVİYENİZ... TERBİYENİZ.... EDEBİNİZ....AHLAKINIZ BU KADAR...ZAVALISIN PARA İÇİN BU KADAR İĞRENÇ YORUMLAR YAPIYORSUN...

yanıt0
yanıt0
sssorpeo31@mynet.com:

sen galiba kendini eleştiyorsun...internetin başındasın ama her şeyi görmezden geliyorsun...tayyip bize gönderilen ikinci peygmberdir denildiğinde bile tepki göstermemiştiniz....

yanıt0
yanıt0
erhanmusavir34@w.cn:

şerefsizlik yapma adam ol adam vea insan ol

yanıt0
yanıt0
sssorpeo31@mynet.com:

erhan adını sormadım sana...asıl siz adam olsaydınız ülke bu hale gelmezdi...önce turban bahaneydi sonra cami faiz lobisi dış mihraklar israil cemeat......her şeye bir kılıf buluyorsunuz tayyibede toz kondurmuyorsunuz...ama unutmayınki allahı kandıramazsınız...alah katında sizi ne tayyip ne makarna nede kömür kurtarır...

yanıt0
yanıt0
HASAN TAHSİN DOĞANdogancay07@hotmail.com:

BUNLARIN AR DAMARI FALAN KALMAMIŞ, ADALET BAKANI KARDEŞİN BİLMEM NEREYE ATAR, MİLLİ EĞİTİM BAKANI BAŞKAN YAPAR. BUNLAR BİZİM BİLDİKLERİMİZ. ANLAŞILAN KUTUCULAR PARTİSİNİN KALKINMASI AKRABALARI KASTEDİYORMUŞ!..

56
5
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title